Categorii
Arhiva Tehnologie

sleepyti.me – mic tool pentru cei overworked

sleepyti.me este un tool care îți calculează ora la care trebuie să te pui la somn pe baza orei la care trebuie să te trezești. Cum un ciclu de somn durează 90 de minute, dacă trebuie să te trezești la 8 am, va trebui să te pui la somn la 11:00 PM ori 12:30 AM ori 2:00 AM ori 3:30 AM pentru a te trezi odihnit.

Așadar, dacă stai până târziu, ca mine, atunci fă-o măcar cu cap.

Am partea de articole despre tooluri de folosit, dar lista este mare și o public de mult timp pe Tehnocultura.

Teoria zice că trebuie să dormi 8h din 24, dar eu zic că mai bine este să ai program regulat, chiar dacă dormi 5h. Părerile sunt, totuși, împărțite. Tu ce zici?

Via Monica, my #1 fan.

7 răspunsuri la “sleepyti.me – mic tool pentru cei overworked”

Sunt de acord cu dormitul regulat însă pe propria piele constat că după o perioadă de abuzuri regulate (dormit zilnic pe la 2 noaptea timp de 1-2 săptămâni) și trezit pe la 8-9 dimineața, într-o zi din weekend sunt de obicei atât de obosit încât nu pot face nimic.

Studiile care le-am mai citit indicau că lipsa de somn are efecte asupra sănătății, obezitate, stres. O fi bun tool-ul indicat, doar că eu nu am abilitatea ca atunci când ajung în pat să adorm instant și cum trezitul e la oră fixă tot ratez ciclul de somn.

Annuta pe site ca tre sa fii gata cu 15 minute inainte, ca sa prinzi cilcul de somn numai bine. Ireea este ca ai nevoie de mai mult de 4-5 ore de somn. Simt si eu cand nu dorm suficient la fine de saptamana sar calul. Nu e tocmai sanatos, pe cum ai zis, si un efect imediat pe care l-am vazut este lipsa atentiei si a concentrarii, pierderi de memorie si altele.

Am incercat, dar zau de m-am tinut de el :))

Tool-ul ăsta l-am descoperit acum ceva timp și m-a ajutat mult. M-a făcut să mă gândesc la programul meu de somn și să îl modelez puțin.
Până atunci dormeam neregulat, mă culcam când apucam și mă trezeam la aceeași oră.

Ce-i drept, rezultatele au început să apară o săptămână, mă trezeam mult mai odihnit, deși dormeam mai puțin timp decât înainte.

Nu m-am tinut pana la capt, dar stiu ca oricum ma trezesc la 7 dimineata 😀