Categorii
Arhiva Blogging Online

Să educăm roTLD cu parul străinilor? Semnează și tu petiția!

Valentin Vesa a pornit o petitie către IANA: vrem ca roTLD să ofere un sistem de gestiune a domeniilor .ro așa cum e în afară și să avem ocazia de a cumpăra domenii și de la alți registrari.

Despre părerea mea în legătură cu roTLD nu mai are rost să spun. Destul că acolo sunt angajați oameni care nu au de-a face cu netul și nici cu comunicarea. Sau cu logica. În orice ordine ai lua-o, ei trebuie clătinați din turnul lor de fildeș.

Vali a scris despre roTLD și alternative și am semnat petiția ieri, după ce am citit la el despre ea. Deocamdată la roTLD trebuie să ai mai multe conturi pentru mai multe domenii și e o bătaie de cap să schimbi numai nameserverele. Ciudat cum ei au rămas în 2006 și suntem deja cu 7 ani în viitor. roTLD schimbă foarte greu anumite lucruri și e nevoie de câte un hacker să le dea peste cap.

Cei care citesc acum articolul sunt rugați să semneze petiția și să ceară roTLD să devină o instituție a zilelor noastre. Care puteți, vă rog să dați share sau să scrieți despre petiție. Hai să strângem câteva mii de voturi. Or fi destui care au domenii .ro și vor o viață mai simplă când le gestionează.

10 răspunsuri la “Să educăm roTLD cu parul străinilor? Semnează și tu petiția!”

Si sa puna odata niste servere DNS! Pe langa faptul ca esti cu toate domeniile in 1000 de barci, mai trebuie sa stai si cu DNS-ul in alte parti. Cand e vorba de mutat vreun server trebuie sa te loghezi in vreo 100 de locuri! AAARG!

Pai nu e mai simplu sa ai ns-ul tututor domeniilor pe care le manevrezi catre un dns al tau de unde dirijezi tu traficul catre site-urile propriu-zise? Oricum, ce au facut astia de la rotld e bataie de joc. Sper ca cineva le da putin peste cap. Odata hackuiti, mai inainte de asta google.ro se ducea aiurea iar mai nou proceduri tampite cand vrei sa gestionezi domeniile.

Mersi fain 😀 Sa fie cat mai multi oameni care pun umarul!

sunt în dublă dilemă:
1) petiția asta, ca și multe altele are o finalitate clară, propusă de pe acum ? Gen un memoriu la ministrul comunicațiilor, etc ?
2) în facultate am semnat câteva astfel de petiții pentru chestii nobile; pe lângă faptul că nu s-a obținut nimic și semnături erau cu miile, încă mai primesc spam pe adresa respectivă + ca apar cu numele în google degeaba.

Mersi de comentariu. Am trimis un mail lui Valentin Vesa si am intrebat ce ai intrebat si tu aici. Ai de trei ori +1 pentru intrebarile tale. Cred ca e nevoie de mult mai mult decat o petitie 😀

[…] împotriva administratorului de domenii .ro – ROTLD: Dorin, Manu, […]

semnat! dar au mai ramas peste 300 de semnaturi necesare.

Nu e nimic. Las sa se mai adune!