Categorii
Arhiva Blogging

Evensys prezintă cele trei mari evenimente ale primăverii: Digital Marketing Forum, eTravel Conference și Mobile Conference

evensys-evenimente-online-2013Evensys este deja cunoscuta companie care se ocupă de organizarea de evenimente business în Romania și Europa Centrală și de Est. Și este copilul lui Manafu, care văd că de la an la an face tot mai multe evenimente de internet și digital. Primăvara lui 2013 ne așteaptă cu trei evenimente foarte importante: Digital Marketing Forum, eTravel Conference și Mobile Conference.

Ca idee, evenimentele au legătură cu lumea internetului, cu marketingul și cu ecommerce-ul. Fiecare dintre acestea ocupă un loc important în viața mea, mai ales că sunt implicat destul de mult în partea tehnică a ecommerce-ului și că mă ocup de partea de marketing a unui proiect în care m-am implicat de curând. Detalii în viitor.

Cred că se cuvin câteva cuvinte despre fiecare eveniment în parte.

Digital Marketing Forum – treburi serioase

Digital Marketing Forum, eveniment ce are loc în perioada 6 -7 martie 2013 la CROWNE PLAZA HOTEL, din București, este destinat profesioniștilor care au experiență cel puțin medie în promovarea pe internet.

De 7 ani încoace evenimentul a avut grijă să ne aducă în atenție că internetul vinde și încă bine iar anul acesta va prezenta concepte mai avansate cum ar fi Multi-Channel Strategy, Digital Asset Optimization, Social Graph, Conversions Optimization, Demand Generation. Acestea sunt nume pompoase pentru: diversitifcarea surselor de venit, branding, mărirea vânzărilor sau unirea marketingului cu partea de vânzări într-un proces comun.

Foarte probabil că mulți deținători de magazine online fac o sumedenie de lucruri și le fac bine, dar nu o fac suficient de structurat. Ar fi locul potrivit în care, ca într-o tabără cu antrenamente intense, ești pus la punct cu sfaturi practice, unele dintre ele venind de la Jeremy Spiller, un consultant cu o experiență de 17 ani în digital marketing și trainer-ul anului la Econsultancy.

eTravel Conference – e-commerce si digital marketing pentru turism

Turismul are o pondere mare în totalul de tranzacții online, de aceea merită o atenție sporită, mai ales că Manafu a pregătit eTravel Awards, gala celor mai bune proiecte și campanii digitale din turism. Evenimentul va avea loc în data de 11 aprilie 2013, la hotelul HOWARD JOHNSON, din București.

Fiind primul eveniment național cu focus pe e-commerce si digital marketing pentru turism, eTravel Conference va reuni conferințe cu liderii pieței din România și invitați din Europa, plus trei seminarii avansate de marketing.

Un lucru pe care îl pot observa la evenimente este faptul că se dorește ca România să devină un pol local în lumea tech. Avem multe minți luminate pe aici și destui oameni cu energie care pot face acest lucru posibil.

Mobile Conference – Romania goes mobile

Cine are smartphone să ridice mâna. Destul de mulți, aș zice. Telefoanele au devenit chiar ieftine iar românii sunt topiți după smartphoneuri și tablete (mai ales HTC, Samsung Galaxy SIII, iPhone, iPAD sau altele). Este un mediu asupra căruia Google ne-a atras atenția încă din urmă cu doi ani. Prin SUA cumpărăturile de pe mediul mobil sunt în creștere și ocupă un procent semnificativ. Ecommerce în SUA este pe la 5% din retail iar partea de m-commerce este 15% din ecommerce, adică aprope 1% din total retail. Este ceva bănet acolo.

Noi mai avem de recuperat pe partea de ecommerce, dar este un trend în creștere. Cam cu 30% pe an, chiar. Ecommerce în România este pe la 1.3% din retail (total vânzări de produse în țară). Cum partea de m-commerce este de așteptat să crească Mobile Conference vine în ajutorul participanților cu o conferință de mobile marketing, o întâlnire a dezvoltatorilor de aplicații mobile și o competiție a celor mai bune aplicații, campanii și mobisite-uri create pe plan local.

În câteva cuvinte: să nu mai aud că suntem prea în urmă. Avem de recuperat, ani chiar, dar se face ceva în direcția aceasta. Este plăcut să văd că speakerii internaționali care vin văd evenimentele exact așa cum ar trebui să le vadă: ca un punct de referință pentru Europa de Centru și de Est.

Încă nu m-am hotărât la care să particip, insă aceste evenimente vor avea multe secțiuni practice și vor prezenta trendurile din ecommerce, internet și mobile. Nu este ceva de ratat.

2 răspunsuri la “Evensys prezintă cele trei mari evenimente ale primăverii: Digital Marketing Forum, eTravel Conference și Mobile Conference”

Nu must see. Must be there. Mobile oncference e buna daca vrei sa faci o aplicatie speciala de mobil, una cu ceva istorie si apoi cu recomandari de vin de la voi din magazin 😀