Categorii
Arhiva Optimism Personal

„I was there!”

Într-o vreme în care engleza va deveni a doua limbă oficială iar Statele Europei Unite ne vor îngădui călătorii cu peste 300km/h de la București la Londra noi, tinerii de azi, vom spune: I was there! Am trăit și trăim vremuri faine, istorice, ba chiar mitice.

De vom scăpa cumva dintr-un Al Treilea Război Mondial (dacă SUA atacă Iran ȘI dacă se bagă cineva pentru iranieni), atunci vor trece ani mulți și vom putea povesti copiilor vremurilor respective cum era când formam numărul de telefon folosindu-ne de rotiță și cum ne bucuram la jocuri 2D în genul Mario sau Prince.

Am reușit să fotografiem molecula de ADN, am creat primul tranzistor dintr-un singur atom, am transmis primul mesaj folosindu-ne de neutrini, am pionierat comunicarea quantică, am pus bazele călătoriilor superluminice de prin 2330, am demonstrat că timpul trece mai încet la înălțimea satelițiilor GPS, am comandat drone numai cu gândul, am printat instrumente complexe cu printere 3D, am descoperit animale care pot face fotosinteză (sunt și animale care supraviețuiesc spațiului cosmic), am devenit oameni bionici, am aflat de ce cerul nopții este întunecat pe când nu trebuia să fie așa, am obținut levitație cu ajutorul sunetului, am văzut Marte ca niciodată înainte, am filmat lumina în zbor și am adoptat IPv6 prin care vom da adrese de net și amicilor din Alpha Centauri.

Anul 2012 nu a fost deloc obișnuit iar noi am trăit aceste vremuri, am fost aici. Pe viitor ne vom bea cafeaua de dimineață la marginea Mării Negre iar seara vom juca șah cu amicii pe Lună în timpul escalei ce ne va duce către Marte. Enjoy!

6 răspunsuri la “„I was there!””

Poate da, poate nu. O serie de inventii s-au facut pe fond militar pentru a ajuta in conflicte. Desi nu e de dorit, tehnologia se poate dezvolta si in asemenea cazuri.

Enjoy! Există doar două opțiuni: 1) viitorul e ca un film science-fiction sau 2) este la fel de nebun-max. În orice caz, nimeni nu a trăit departe de data asta. bucurați-vă!

Vor trai si vom vedea, dar va oferi ceva suprize pe care nici in filmele SF nu le vezi (vezi filmarea luminii in zbor si altele). Viitorul e SF cu siguranta!