Categorii
Arhiva Personal

Întrebări

De ceva săptămâni încoace am o singură întrebare în cap. Fără puțină cercetare și ceva timp petrecut cu întrebarea asta în cap nu pot ajunge nicăieri. Ce te faci când răspunsul la o întrebare decide cursul vieții tale sau e pe cale să îți modifice prioritățile fără să te aștepți?

Sau, ce te faci dacă răspunsul duce la alte întrebări și te blochezi? Nu am dat de răspuns, dar știu un lucru: odată ce am strâns ideile ce le am de cules tot ce mai rămâne de făcut este să le pun pe hârtie, tablă, oriunde. Răspunsul ar putea fi mult diferit față de ce mă aștept.

Nu, întrebarea nu este „de ce?”, pusă în relief atât de bine de Bobby Voicu la Webstock 2012 când a zis „…întreabă-l pe om „de ce?” până vezi că nu mai știe să îți răspundă… !”

Mă întreb: dacă nu reușesc să dau de răspunsul potrivit am greșit cumva întrebarea pe care o am în cap?

4 răspunsuri la “Întrebări”

Daca nu gasesti nici un raspuns inseamna ca intrebarea e irelevanta. In rest, orice raspuns e bun atat timp cat esti dispus sa-i accepti consecintele.

E, aici ajungem la punctul care doare: asumarea deciziilor. Din fericire exita o regula: fail, and fail sooner than later. Adica, e bine sa iti dai seama din timp ca ai gresit si sa te opresti.

Ce inseamna bine si rau? Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci? Se spune ca stiinta nu poate raspunde la aceste intrebari… 😉

Treaba stiintei nici nu este sa faca ordine in lumea moralei/eticii. Stiinta doar este. 😛 Bine si rau sunt in continuare termeni relativi, dar voi fi scurt: e bine, daca eu/ai mei castigam din asta.