Categorii
Arhiva Optimism

Pe 29 noiembrie este lansarea romanului „Eroi locali” a lui Răzvan Ionuț Dobrică

Am mai scris despre „Eroi locali” în urmă cu ceva timp și îl felicitam cu această ocazie pe Răzvan Ionuț Dobrică pentru efortul creativ. Dacă citești blogul lui sau ce scrie pe PrinBrașov.com, îți dai seama că are spirit de scriitor.

Joi, 29 noiembrie 2012 ora 17:00, are loc lansarea romanului lui la librăria Șt. O. Iosif din Brașov și voi fi acolo să pun mâna pe un exemplar cu autograful lui. Mai jos vezi afișul evenimentului (via) făcut de Facultatea de Litere a Universității Transilvania:
eroi-locali-roman-fotbal-razvan-ionut-dobrica

Din scurta descriere a romanului:

„Suporterii unei echipe de fotbal din provincie își îndeplinesc visul din copilărie, ajungând să joace în prima ligă pentru echipa lor favorită.

Blaturile din ultimele două etape ale turului sunt descoperite de DNA, iar clubul de fotbal care aspira la titlul de campioană se găsește în imposibilitatea de a mai alinia la startul returului 11 jucători, fotbaliştii fiind arestați, suspendați sau transferați la alte echipe din țară. Riscând desființarea, clubul este salvat de suporteri. Aceștia se angajează să joace în retur, fără a fi plătiți, având ca obiectiv obținerea unei singure victorii, care ar asigura salvarea matematică a clubului de la retrogradare și desființare. Pe fundalul încercărilor disperate de a salva echipa preferată este și încercarea (la fel de disperată) a protagonistului de a-și salva căsnicia.

E un meci de 90 de minute care nu are cum să se termine egal.”

Am citit deja câteva mici fragmente și zic că a meritat. Felicitări Răzvan și la mai multe.