Categorii
Arhiva Blogging

Există un punct comun între bloggeri și companii?

Unul dintre lucrurile pe care ni le-am propus în Social Media Brașov a fost să promovăm evenimente sau afaceri locale, pe lângă crearea unei comunități care nu face multe campanii pe online, dar construiește relații puternice între bloggerii locali.

Marketing bullshit ai zice. Treaba este că grupul de Facebook făcut pentru noi este unul dintre primele locuri în care mergem să cerem un sfat sau să ne zicem păsul. Cum a zis și Eftimie mai demult, avem cel mai fain grup de bloggeri din țară, orice s-ar zice în alte părți.

Lucrul acesta s-a observat și așa ne-am pomenit invitați la o bere de către Rareș Drăgan, de la highcontrast.ro, tânăr antreprenor din zona Brașovului care a făcut un pas important către crearea unei relații între companiile reprezentate de acesta și onlinerii locali.

Cu o bere (mai multe, de fapt) nu cumperi loialitatea bloggerilor brașoveni, dar ai adus la un loc acel grup de oameni cunoscuți sub numele de Oculta Brașoveană sau Francmasoneria Brașoveană și ai văzut cum sunt. Au fost întrebări de-o parte și de alta și va rămâne ca fiecare blogger să colaboreze, daca vrea, în felul lui cu agenția HighContrast.

Noi, bloggerii brașoveni, am promovat în mai multe rânduri pe online firme/companii ale locului gratis sau pe bani pentru că ne-a plăcut ce au făcut și pentru că sunt de-ai noștri, din Brașov. Datorită naturii pasiunii noastre de bloggeri stăm pe net și avem o mică influență în cei 2 centimetri ai paginii din Google. Lucru pentru care am avut destule de câștigat de-a lungul timpului.

Există un punct comun între bloggeri și companii? Da. E acolo unde bloggerii promovează un lucru pentru că le place în mod sincer și acolo unde companiile nu se asociază cu oricine pentru a se promova.

Că tot am lungit discuția, în urma ieșirii la o bere cu HighContrast m-am lipit de un voucher care oferă o reducere de 100 de lei pentru cine ia minim patru cauciucuri de a ityres.ro, magazin online de cauciucuri. Rareș venise să ne prezinte o mică ofertă de parteneriat pentru acest magazin online și m-a surprins faptul că în spatele acestui magazin online e un tânăr de 26 de ani.

Cum mie nu îmi folosește acel voucher fac un mic concurs: zi-mi ce cauciucuri ai cumpăra de la ityres.ro? Intră pe site, vezi ce ți-ar place și lasă un comentariu la acest articol. Voi alege aleatoriu pe cineva și îi voi da voucherul de 100 de lei. E timp până vineri, la ora 12 ziua (prânz) pentru micul concurs.

UPDATE: Dumitru este câștigătorul voucherului de 100 de lei. Felicitări!

5 răspunsuri la “Există un punct comun între bloggeri și companii?”

Faina initiativa… eu am terminat tarziu munca in acea seara (pe la 19:00) si n-am putut onora invitatia de a fi prezent la un pahar de vorba si o halba de bere.

Pe mine nu ma surprinde varsta lui Rares, cu cat incepi mai devreme cu atat e mai bine… va fi insa interesant de urmarit evolutia proiectului caci nu este atat de greu sa devii lider pe partea de online, partea dificila e sa inchegi si sa mentii o relatie pozitiva cu clientul final: cumparatorul…

Altfel eu n-as lucra numai la capitolul seo pe cuvinte cheie generaliste ci m-ar preoocupa in mod special brandul…

Iar in final sa ma bag la concursul tau: m-ar interesa, mi-ar place si am nevoie de anvelope de iarna 195/70/15C (cred ca stii ce limba vorbesc)

Buna treaba cu voucherul pentru cine are nevoie de cauciucuri de iarna.
Eu mi-am luat anul trecut niste Goodyear ULTRAGRIP 8 195/65/15 si o sa le folosesc si in aceasta iarna.
Pana la vara mai e prea mult ca sa ma gandesc de acum la cauciucuri de vara asa ca nu doresc sa particip la concurs dar le doresc succes celor care vor participa.

Ok. Ii lasam pe altii sa castige 😀

Buna,
Punctul comun intre bloggeri si companii este acolo unde exista avantaj finarciar, in opinia mea…castig pentru ambele parti (bani, respectiv promovare)!

p.s: nu vreau sa particip la concurs

Multumesc pentru posibilitate de a avea o opinie!