Categorii
Arhiva Personal

Toți câștigă

În emisiunea This Week in Google, nr 169, moderată de Leo Laporte, s-a pomenit că mai multe companii, printre care și Yahoo, au avut de câștigat. Lucru ce m-a dus imediat cu gândul la o discuție avută de curând: ca unii să câștige, alții trebuie să piardă.

Se punea întrebarea: cât de departe ești în stare să mergi și să calci peste opoziție pentru a câștiga? Pentru că, nu?, atunci când ai un mic bussiness va trebui să faci tot ce e de făcut să te dezvolți. Va trebui să lovești în unii și în alții, să treci peste competiție. Empatia își are rostul aici?

Dacă lucrez la X și îmi doresc ca firma (companie i s-a părut a fi prea pompos cuiva, în fine) respectivă să fie no. 1, trebuie să te aștepți că nu am să am cel mai mic regret să îi văd măturați de pe fața Pământului pe cei care fac parte din competiție. E normal să gândesc așa? Un lucru care îmi vine în cap este că nu poți fi plăcut tuturor și că nu vreau să fiu în partea care pierde.

Totul depinde de sistemul de valori pe care îl accepți. Se poate spune, în mod obiectiv, că dacă iei decizii de pe urma cărora vei beneficia tu și cei din anturajul tău, tu ai făcut bine? Unde-i echilibrul? Și nu, nu toți câștigă.