Categorii
Arhiva Infografice

CV-ul tău este online, așa că ai grijă ce statusuri publici

OnlineClasses.org au făcut un infografic prin care ne atrag atenția asupra faptului că viitorii angajatori sunt pe internet și ne urmăresc mișcările. Facebook, Twitter, Google+ și orice altă rețea de networking sunt considerate (extrem) de publice în mintea mea.

Am amici, prieteni, colaboratori, colegi de muncă și chiar fani pe aceste rețele. Este ușor ca într-o zi de supărare să strici casa din cărți construită pe internet așa că e bine să publicăm lucruri pe care le-am spune doar în public.

Printre sursele de informații este considerat și scorul Klout (un fel de Zelist de la noi). Am un scor de 56, cu 16 peste medie, dar nu îl consider la fel de important pe cum este urmărirea tweet cu tweet sau share cu share a ceea ce zic.

Klout este totuși un lucru împins de la spate către tot mai mulți utilizatori Există parteneriate cu Peer Index prin care oferă anumite beneficii (perks) celor cu scor Klout mare. Vrem, nu vrem, identitatea online este una care ne dictează tot mai mult viața și, uneori, locul de muncă. Go get some Klout!

CV-social-media-angajari-facebook-twitter
Sursa: http://www.onlineclasses.org/2012/10/15/social-media-score/

3 răspunsuri la “CV-ul tău este online, așa că ai grijă ce statusuri publici”

Mereu am zis ca facebook sau alte retele de socializare pot fi o extensie a cv-ului tau. Si le recomand oamenilor sa o vada ca atare si nu altfel si astfel sa aiba grija de profile ca de propriul CV.

Devine tot mai evident faptul asta cand vezi ca oamenii intra pe profilul tau de Linked in si de acolo se duc pe retelele sociale. Nu esti scapat 😀

Foarte bine!
Asa si trebuie.
Daca postezi cacaturi, sa astepti sa fii tratat la fel 🙂

Continutul pe care il generez eu in online (blog, facebook, google+) reflecta personalitatea mea. Cui nu`i convine sa ma pupe-n dos si daca ma vrea cineva sa-mi zic si stam la o berica :>