Categorii
Arhiva Online

iQuest a sărbătorit 10 ani la Brașov

iQuest există în Brașov de mai bine de 10 ani. Marți, 16 octombrie 2012, au avut un eveniment care să marcheze acest lucru și am participat ca să văd puțin cultura unei companii de IT de la noi.

Cei de la iQuest au nu mai puțin de 450 de angajați, cu 100 recrutați din zona Brașovului, și fac software pentru companii de telecom, automatizări case, set-top boxes (asemănător decodorului de Dolce, de exemplu), proiecțe științifice și altele.

Printre partenerii lor se numără Sicap, Roche, Vodafone, Puma, Financial Times și Virgin Atlantic Airlines, având clienți în special în Occident și țările scandinave. Anul acesta vor trece de cifra de afaceri de 19 milioane de euro. Plus că au donat și către ARCA, lucru care îmi place foarte mult.

Am învățat câteva lucruri cât am putut sta (vreo două ore din toată ziua) și mi-a plăcut că sala Europa 1, de la Hotel Aro, a fost plină. Din ce am văzut erau destul de mulți studenți. Mă gândesc că vor dori să fie între cei 40 de oameni care vor fi angajați la iQuest în 2013. Zicea careva de vreun sfârșit al lumii? Pfff.

Jürgen Samuel (foto), de la Sicap AG, a povestit despre parteneriatul cu iQuest și a prezentat viitorul: mobil, sigur și de mână cu firmele de telecom. Ei lucrează la mai multe proiecte, dar a vorbit de patru dintre ele: plata cu telefonul mobil, folosirea telefonului mobil ca semnătură digitală, dispensatoare de cafea cu card SIM și smartphone tracking (utilizarea serviciilor pe el și, în caz de furt, blocarea lui).

iquest-brasov-10-ani-software

Plata cu telefonul mobil și semnătura digitală mi se par lucruri care vor prinde foarte mult. Asemenea aparate funcționează având un loc rezervat pe SIM în care se salvează, sub formă criptată, informațiile necesare pentru tranzacții și semnături. Când faci o plată telefonul se conectează la aplicația dedicată, ia legătura cu banca și trimite PIN-ul tău. Securitatea e oferită de datele criptate de pe SIM și de PIN-ul tău.

Apoi, Horea Hopârtean a vorbit despre proiectul Smart Home, la care lucrează și Dorin, mândru blogger brașovean. Smart Home este un sistem de automatizare a casei comandat de un software cu 2 milioane de linii de cod (5% din numărul de linii ale XP) creat pentru RWE, companie de energie din Germania.

Cu Smart Home ai acces la tot ce mișcă în casă, te conectezi prin SMS și internet, creezi profile de utilizare iar prețul ei este competitiv. A fost creat în ideea de a oferi clienților o metodă prin care să micșoreze consumul.

Mi-ar place să văd un film frumos făcut pe YouTube cu ce este compania și o scurtă istorie a ei. Poate lucruri în genul vor motiva și alți antreprenori să reușească în ani de criză.

3 răspunsuri la “iQuest a sărbătorit 10 ani la Brașov”

Mersi frumos de review. Despre filmulet iti pot spune doar atat: in the making 🙂

Poti insa sa vezi putin din istoria iQuest Brasov si cum a aparut, pe blogul nostru la http://blog.iquestgroup.com (ultimul articol)

Cu placere. Daca aveti o companie care prinde proiecte si tot creste in 10 ani cred ca ceva bun tot ati facut.

Asteptul filmul 😀

In alta ordine de idei, ce plugin ai la gravatar de ti le rostogoleste asa? 🙂 Imi place.