Categorii
Arhiva Optimism

YANSS Podcast – despre compromisuri și autenticitate

YANSS, este prescurtarea de la You Are Not So Smart, un website și un podcast create în jurul ideii că noi ne creăm realitatea așa cum vrem și că trebuie să fim atenți la o mulțime de detalii de ordin filosofic, cultural și psihologic pentru a ne forma o imagine cât mai completă despre mediul înconjurător.

Emisiunile și articolele ne conving că trebuie să vedem lucrurile dincolo de ceea ce ne imaginăm și că am putea trăi o minciună atât timp cât nu vrem să căutăm adevărul despre lucruri. Vei auzi despre experimente și despre detalii puțin știute care te vor face să îți pui o serie de întrebări despre modul tău de-a fi și de-a gândi.

Am aflat de You Are Not So smart când m-am uitat la filmul de mai jos (articolul cu un oarece tip de orbire):

Ai observat că aveai o altă realitate în cap?

Tot așa, aceste emisiuni te pun față în față cu tine și caută să îți explice de ce faci anumite lucruri pe care nici tu nu ți le explici.

Autorul, David McRaney, jurnalist pasionat de găsirea răspunsurilor la cine suntem noi și de ce ne comportăm într-un anume fel, a scris o carte pe care am pus-o în Wish List și o voi cumpăra la salariu. Merită citită din cap până în coadă.

Mai jos este cea mai nouă emisiune a lui despre compromisuri, autenticitate, hipsteri, anticultură și asigurarea unui statut social. Precious!