Categorii
Arhiva Blogging

Un an de TehGeekTive.com

Anul trecut, pe 2 octombrie 2011, scriam primul articol pe TehGeekTive. Am vrut să văd cum este să ai un blog în engleză, cum este interacțiunea și să pun AdSense-ul la treabă.

După un an de zile nu îmi pare rău pentru că, publicând acolo lucruri pe care nu le-am pus aici, am învățat mai mult decât mă așteptam. Am publicat acolo articole pe subiecte geeky, tehnologie sau știință. Ca întotdeauna, articolele cu filme care te lasă gură cască sau cele în care tehnologia ne schimbă total viața sau cele cu internet meme sunt cele mai tari articole de acolo.

Am avut până acum 380,386 vizualizări în total cu 37,991 în 14 noiembrie anul trecut (StumbleUpon rocks). Recordul a fost văzut și de Eftimie în dashboardul TehGeekTive. Poți avea o idee despre traficul unora dintre cele mai populare articole văzând share-urile de după articole (sau pe t5.ro). Așadar, pe .com merge, dar trebuie să te ții de treabă și trebuie să ai mai mult decât un articol pe zi, cum e cazul meu.

În orice caz, am văzut cum e să ai o mulțime de vizite sau doar câțiva oameni. Am văzut cum se interacționează pe dincolo, mi-am plătit hostingul liniștit cu ce mi-a ieșit din AdSense și am prins chiar două colaborări. Una este cu PressReader, unde am primit 6 luni gratuit pentru un review și alta este afilierea cu TradePub, de unde îți poți lua publicații online sau documente tehnice.

Unul dintre lucrurile de ținut minte este că dacă mergi agale pe dumul tău și te ții de treabă, vor veni oamenii la tine. Am uitat să pomenesc că primesc destul de multe mailuri cu subiecte pentru infografice și nu mai știu de unde să aleg.

Predicție: pese încă doi ani voi scoate din TehGeekTive un salariu frumușel. Important este să continui nițel treaba. Până la anul vom mai vedea. Așa că bloggerul ăsta poliglot speră să îți aducă știri mai tari ce cele de azi cât de curând.

Poza via.

15 răspunsuri la “Un an de TehGeekTive.com”

Sa fie. Nici nu stii de unde sare iepurele!

Am si eu un prieten care a facut un blog in engleza din placere, pentru ca ii placea sa comunica cu oameni de dincolo, sa le vada mentalitatea si stilul de gandire si anul trecut in septembrie a ajuns la 200 euro/luna din publicitate, mai putin adsense.

Ai alte sanse dincolo. E vorba de alta mentalitate si de faptulk ca sunt mai multi. Oricum, cele mai multe vizite tot din SUA le am pentru ca StumbleUpon, care imi aduce traficul cel mai mult, e tot un serviciu din SUA.

Sper sa am si eu rezultatele dorite in ce am pornit sa fac 🙂 Succes cu articolele! Le asteptam 🙂

Nu este simplu deloc, asta o pot zice din start. Stii o chestie? Tine si de norocul omului, pana la urma. E improtant sa prinzi si un val cum l-am prins in toamna trecuta 😀

Iar daca nu exista valul sa ti-l faci 🙂 Perseverenta intr-un cuvant.

Intrebarea este daca din experienta ta crezi ca daca publicai acele articole pe .ro faceai treaba mai buna tinand cont totusi ca aici concurenta nu se poate compara cu .com

Compara blogul asta care are pe la 100 de unici (dupa 2 ani ) cu cel in engleza care are pe la 800-1000 cel putin (dupa 1 an).

Stiu. Deja stiu treaba asta de doi ani. Si mai ales pe net. Dar cred ca asta se plaica peste tot.

PS. Ai un „su” in meta title la home page. Parca era „cu”, nu? 😛