O idee interesantă, un concept care trebuie aplicat chiar mai des decât o dată în an și un eveniment de la care este bine să nu lipșești. Este foarte interesant să vezi cum reiese cultura unei țări prin stilul de reclame care se fac.
Din numai câteva reclame ne-am putut da seama de educația culturii respective în materie de publicitate. Reclamele africane sunt destul de plate, cele japoneze sunt pe ton vioi și par a fi făcute numai pentru copii de 7 ani, pe când cele americane (din Nord și Sud deopotrivă) sunt bine gândite și îți arată povestea pe care o cauți în numai 30 de secunde sau un minut.
Când vezi reclame lungi, peste 1 miut, știi că L’Oreal, Dior și alți giganți de pe planeta asta își fac reclamă. Tocmai prin lungimea, decorul și fastul unor asemenea reclame arată că sunt exclusiviști.
Am văzut reclama de la IQAds, cea cu dialogul în care se pomeneau numai branduri, și mi-a plăcut foarte mult.
Reclamele au fost alese din 200 de țări și au fost puse în colecție reclame de pe net și de la TV. Cele care au trezit cele mai multe reacții de la sala plină (jumătate din sală, cât era împrejmuită) au fost cele cu umor și foarte scurte. A fost și un test să vezi ce reclame prind cel mai mult la un public divers. O mulțime de tineri pe acolo, mai puțini oameni de vârsta a doua spre a treia.
Per ansamblu a fost chiar plăcut până la partea a doua în care mi-a pus de 10-12 ori reclame cu chiloți bărbătești (boxeri, whatever). Aceeași reclamă, de la aceeași firmă de 10-12 ori, cu pauză de câte un alt film între ele. Se pare că cei care organizează colecția de reclame și-au luat bănuți în plus pentru că altfel nu îmi explic de ce nu a avut Audi, BMW sau alții aceeași tratație.
La partea a doua am plecat pentru că devenise plictisitoare reclama aia (idioată). Totuși, pot zice că evenimentul a fost o reușită și îți poate deschide ochii, dacă vrei.
Dani a fost partener media și i-am văzut blogul pe monitoarele destinate partenerilor. Felicitări.
2 răspunsuri la “Noaptea Devoratorilor de Publicitate Brașov 2012 – un mic gând”
Trebuia sa faci o poza ca sa o am si eu pentru posteritate.
Imi pare rau ca nu am putut sa ajung. Data viitoare!
Dap, next time. Da, daca nu insistau cu aia mai ramaneam.