Categorii
Arhiva Optimism

Un român la ESO

Oana Sandu este una dintre cele două românce care lucrează la ESO. Ea este în echipa de PR și Outreach, pe când cealaltă româncă este în echipa de IT.

Mergând acolo să văd conferințele de astronomie normal că a trebuit să îi iau un interviu informal pentru că ea este astronom amator și face PR pentru cea mai bună organizație de astronomie din lume.

Din discuțiile avute la sediul ESO (unde i-am făcut câteva poze) am putut înțelege cum pot fi angajați oameni la ESO, chiar dacă nu sunt din statele membre. Cum? Răspunsul este foarte scurt: trebuie să fii foarte capabil și să se vadă pasiunea în tot ce faci.

Nu voi trece aici interviul sub formă de întrebări și răspunsuri, ci voi face un mic sumar al celor discutate.

Background: este bârlădeancă, a făcut facultatea de comunicare și apoi master de marketing și advertising. În toată perioada asta ea și-a alimentat pasiunea penru astronomie și a participat la cât mai multe evenimente legate de acest domeniu.

Lucrul care i-a pavat foarte mult drumul către ESO au fost activitățile de voluntariat pentru orice evenimente legate de astronomie. Multe ore înainte și după munca de PR la The Practice le-a dedicat astronomiei. Este unul dintre membri fondatori ai UNAWE, proiect menit să mențină viu interesul pentru astronomie.

Participând ca voluntar la o mulțime de asemenea evenimente s-a învățat să fie mult între oameni de toate națiunile, așa că lucrul cu lumea pestriță de la ESO este floare la ureche pentru ea. Tot în timp ce a făcut voluntariat a ajuns să fie cunoscută inclusiv în cercurile internaționale așa că a fst invitată să facă un internship la ESO. L-a trecut cu brio și acum este agentul din interior al României.

Are salariu demn de o organizație ca ESO, face călătorii în lume ca speaker în domeniul PR&Outreach pentru astronomie și este unul dintre puținii oameni care este plătit să facă ce îi place. Tot ea se ocupă de pagina de Facebook a ESO și Hubble, dar și de conturile de Twitter ale ESO și Hubble (dați follow/like/subscribe).

Ea poate fi găsită pe Facebook, Twitter. Felicitări!

Trei poze ajung:

Un răspuns la “Un român la ESO”

De obicei pasiunea e cel mai bun vehicul catre orice realizare.