Harta Reciclării își propune să ne aducă în case o hartă interactivă a locurilor de colectare selectivă a deșeurilor. Inițiativa îmi place chiar mult mai ales că abia aștept să public articole despre website-uri interactive.
Pe website poți afla ce materiale se reciclează în România și unde poți găsi puncte de colectare (împărțite pe : pubele, magazine, colectori dedicați). De asemenea, mai are și un calculator de carbon care îți arată cât carbon ai oprit de la a fi emis în atmosferă.
Un lucru pe care nu l-am știut este că nu se reciclează: tacâmuri, pahare sau farfurii de plastic de unică folosință; ghivece de plastic sau jucării; pungi de plastic; deșeuri de hârtie, carton contaminate cu resturi de mâncare sau vopsele; produse care au încă atașată banda adeziva; plastic din ambalaje (de ex. pungi chipsuri, napolitane, pufuleți etc); polistiren (nu se reciclează în România. Inscripționat pe: farfurii și pahare de unică folosință, caserole de mâncare, carcase CD-uri sau casete. Încălzit elimină benzen, compus chimic cancerigen).
Așadar, nu orice credem că e reciclabil are ce căuta în acele pubele. Spor la selectat gunoiul!