Categorii
Arhiva Locuri pe net

ASCII Art cu Google Street View

ascii-street-view-brasov-intersectie-c-bucuresti-zizinului-2012

ASCII Street View este un website interesant unde Google Street View este combinat cu ASCII Art și iese un tur virtual low-res, dar foarte plăcut. Liniștitor chiar.

Creat de Peter Nitsch (Twitter) ASCII Street View are nevoie de WebGL ca să funcționeze, deci va putea fi folosit numai pe browserele Firefox și Chrome mai noi. Pentru brașoveni: ghiciți ce zonă e cea din imagine?

Ce e interesant la imaginile pe care le vei vedea este că nu se folosesc pătrățele colorate pentru a crea imamginile (ca la 8 bit art), ci se folosesc caractere în genul: <, >, C, J, G, K și așa mai departe. Așadar, enjoy digital art!

Via [Presurfer].

9 răspunsuri la “ASCII Art cu Google Street View”

Manule, prin clasa a 7-a daca nu ma insel, al meu profesor de istorie l-a intrebat pe un coleg mai emotiv in ce an a avut loc revolutia de la 1848. In primele cateva secunde ala s-a taiat atat de tare incat n-a stiut sa raspunda.

De ce ti-am povestit asta? Pentru ca pe imaginea ta scrie ascii-street-view-brasov-intersectie-c-bucuresti-zizinului-2012. 😛

Normal, a trebuti sa bag title acolo :))

Ai vazut care sunt literele folosite cel mai des?

Depinde de strada 🙂 de exemplu la Str. Fabricii is folosite in general T ,C ,D etc , iar la Str. 21 Decembrie 8 , H , O , I . Pe acestea le-am observat 🙂

Am vazut ca in genere e dupa nuantele care se vad in poze. Adica aca ai cerul luminos alege litere mai rotunde

Da chiar , ai dreptate . Pai se intelege . Nu doar la cer daca e mai luminos , ci oriunde sunt culori mai deschise folosesc litere sau cifre rotunde .