Categorii
Arhiva Optimism

Se întâmplă lucruri faine: Bursele Sociale DEX Academy și World Vision Family Olimpics

campanie-anti-abandon-scolar=family-olimpics-world-visionSe întâmplă multe lucruri faine și cei de pe online pot ajuta la promovarea celor care le sunt mai dragi, cum sunt Bursele Sociale DEX Academy și Family Olimpics, organizat de World Vision. Ce e de apreciat la oamenii pomeniți în lunkurile de mai sus este că fac ceva iar eu mă plâng că un articol-două pe zi îmi este peste mână. Dar, ia să fiu băiat ascultător ți să scriu un cuvânt -două despre evenimentele acestea.

Bursele Sociale DEX Academy – 20 de copii la Școala de Vară

Pe o perioadă de 5 zile, din 10 iulie până în 14 iulie 2012, 20 de copii care învață bine și sunt din familii cu posibilăți financiare reduse au ocazia să meargă la “Complexul turistic Pănicel” (aflat între Râşnov şi Bran – Braşov) și să facă tot felul de activități unde se va vorbi în limba engleză.

Copiii trebuie să fie între 8 – 14 ani iar să să fie din zona Brașov. Mai multe detalii despre proiect a scris Nico aici iar cei interesați să își trimită copiii la Școala de Vară sunt invitați să contacteze DEX Academy aici.

Family Olimpics, organizat de World Vision, militează împotriva abandonului școlar

După cum scrie aici, Family Olimpics este un eveniment prin care se dorește strângerea de fonduri pentru 18 000 de ghiozdane care să fie oferite cadou copiilor de la sate. Cu această ocazie ei doresc să arate părinților că pot avea o legătură mai strânsă cu copii lor prin organizarea diferitelor întreceri sportive.

Statisticile strânse de World Vision Romania, organizație care militează pentru îmbunătășirea nivelului de trai de la noi prin punerea în centrul atenției a copiilor, sunt de speriat:

-Din cauza saraciei extreme 30.000 de copii de la sat se duc frecvent la culcare flamanzi;
-65% din copiii care abandoneaza de timpuriu scoala o fac din cauza saraciei, 12% pentru ca vor sa castige bani iar 23% din cauza rezultatelor scolare slabe;
-Absolventii claselor I-VII dau in medie doar 4,9 raspunsuri corecte din 10 la testele de matematica; doar 4 din 10 copiii citesc corect un text simplu de 60 cuvinte si 4% dintre ei nu il inteleg.

Sincer, nu credeam că mai există așa situații la țară. Realitatea e mereu altfel de cum credem, nu?

Programul de desfășurare este după cum urmează:
– 30 iunie – 1 iulie 2012: Cluj Napoca, Piatra Neamț;
– 7 – 8 iulie 2012: Timișoara, Bistrița;
– 14 – 15 iulie 2012: Iași, Sibiu;
– 21 – 22 iulie 2012: Constanța, Ploiești;
– 28 – 29 iulie 2012: București, Alba Iulia.

Dacă ai copii și citești aceste rânduri participă la aceste activități. Ca să te înscrii întră aici și distracție mare.

2 răspunsuri la “Se întâmplă lucruri faine: Bursele Sociale DEX Academy și World Vision Family Olimpics”

Asta cu adormitul falamanzi mi se pare putin fortata raportandu-ma la numarul invocat, ma ales ca vorbim de copii care locuiesc la tara. Totusi, chiar si un sfert din numarul asta daca se dovedeste a se incadra ad-litteram in descriere trebuie privit ca un semnal grav de alarma.

Abandonul scolar insa mi se pare extrem de grav mai ales daca are ca si cauza principala saracia si expluatarea copiilor prin munca…

La tara este de asteptat sa fie asa, dar nu intr-o asa masura. Inteleg ca ii mai pune pe copii la munca, dar se inchid cam multe scoli ori copii nu mai merg deloc. E drept ca nu te invatata prea multe acolo (inca e o ruptura intre scoala si viata reala), dar ai nevoie de mica disciplina de la scoala.