Categorii
Arhiva Locuri pe net

Sâmbăta gratuităților: filme educative pe YouTube, lista softurilor gratuite și cărți digitale gratuite câte vrei

litfy-carti-digitale-ebook-gratuiteCu toate că Amazon este prima mea oprire în materie de cărți apreciez foarte mult lucrurile gratuite, cum sunt cărțile digitale (pdf-uri sau ebook-uri de orice altă formă), softuri utile sau chiar filmele educative de pe YouTube.

Trebuie să recunosc totuși că nu ai cum să găsești la lucruri gratuite cărți ca The Master Switch, de Tim Wu sau Eight Amazing Engineering Stories, de Bill Hamack (acel Bill Hamack).

Să intrăm în pâine,zic:

Cele mai bune 100 de filme educative de pe YouTube

OnlineSchrools.org a făcut o listă impresionantă de filme educative din domeniile: chimie, fizică, biologie, astronomie, psihologie, genetică și chiar paleontologie.

Tare aș vrea să văd cum e naște astropaleontologia dacă Curiosity descoperă bacterii sau microbi în vreo piatră pe Marte 😀

Nu e nevoie să treci prin toate filmele, dar cred că este bine să ai lista asta aproape. Îți va răspunde la o mare parte din întrebări cum este filmul de mai jos, care îți arată cum s-a creat Sistemul Solar:

Free Software Directory – peste 6000 de programe gratuite de folosit

Free Software Directory are o mulțime de programe gratuite din zeci de domenii. Acolo dai de aplicații ca Audacity, eidtare sunet, sau Blender, unul dintre cele mai puternice tool-uri de creare de animații.

Îți poate lua ceva timp să verifici doar un subdomeniu din ceea ce cauți, dar acest site trebuie pus neapărat la bookmarks. După cum zic ei, softurile gratuite ține de alegerea libertății, nu de preț. Iată mai jos ce se paote face cu Blender. Have fun!

Litfy – câteva mii de cărți digitale gratuite

Litfy nu are chiar tot ce îți doresști (Unde e Albert Elton van Vogt în lista aia), dar găsesti de exemplu The Time Machine, de H.G. Wells. După ce îți faci un cont aoclo, alegi dintre cărțile care sunt disponibile și citești direct în browser.

Simplu de folosit și groaznic de util.

Sper că ți-a plăcut mica mea listă de gratuități. Dacă e gratuit nu trebuie să fie neapărat prost sau inutil, nu?

7 răspunsuri la “Sâmbăta gratuităților: filme educative pe YouTube, lista softurilor gratuite și cărți digitale gratuite câte vrei”

Cred ca poti sta o zi sa vezi tot ce e acolo si tot nu e de ajuns. 😀

Asa, nu-l ierta. Sunt sigur ca o sa ii placa sa stea tot week-endul, mai ales pe partea cu video.

[…] pe YouTube, lista softurilor gratuite, cărți digitale gratuite câte vrei” de Manuel Cheța, obisnuit.eu;20 de copii din familii defavorizate vor participa, în vara asta, la un proiect educațional […]