Categorii
Arhiva Blogging

Scribble Live, viitorul platformelor de blogging?

scribbelive-viitorul-platformelor-blogging-live-real-timeUnul dintre lucrurile frumoase ale internetului (Google+ are un merit mare aici) este faptul că pot fi conectat la cele mai important știri venite chiar de la cei care le generează sau au acces rapid la ele.

Robert Scobble, el geek supremo care s-a reîntors la blogul lui după ce petrecuse puțin cam mult timp pe rețele sociale, a făcut o descoperire care merită răspândită: Scribble Live.

Scribble Live se autonumește viitorul bloggingului și, deși mă îndoiesc că bloggingul va merge chiar în acea direcție, este o platformă care îți permite să prezinți în mod automat cele mai fierbinți știri pe o anumită temă.

Cu un simplu cod de embed poți avea direct în articolele tale de blog conținutul creat de Scribble Live pe baza unor reguli pe care le stabilești tu. Îi dai să urmărească niște oameni sau hashtaguri pe Twitter și/sau Facebook și vei vedea cum încep să apară mesajele în zona dedicată. Poți scrie și tu câte un comentariu să prezinți punctul tău de vedere și chiar să interacționezi direct cu cei care creează mesajele în conturile lor.

Cititorii tăi pot participa și ei dând share la acel articol care se actualizează singur și pot lăsa comentariile lor. În felul acesta interacțiunea ține pasul cu noutățile din rețelele sociale

Vezi mai jos interviul luat de Robert Scobble lui Michael De Monte, co-fondatorul acestei companii. Via Scobble Google+.

Puncte cheie care fac din Scribble Live un instrument interesant: continutul este ușor de difuzat (cod embed), părțile din el (diferite mesaje sau comentarii) au permalink, are interactivitate crescută, este un agregator de informație în timp real, simplu de utilizat. Am cont demo pentru 30 de zile. Nu are parte gratuită tocmai pentru că este în special destinat agențiilor media și jurnaliștilor.

Zici ce-ai zice, dar Scribble Live este o combinație bună între tehnologie, social media și blogging. Că va fi sau nu viitorul bloggingului depinde de mai mulți factori: preț mic sau gratuitate, filtre mai inteligente, notorietate, posibilitatea de a avea softul pe serverul tău și posibilitatea de a importa conținutul din alte platforme de blogging. Rămâne de văzut.

Dacă vrei să vezi conținut în timp real care va fi tot mereu la dispoziția noastră pe site-urile mari vezi lista de mai jos.

Breaking News & Live Events:
Live Breaking Events -Reuters http://live.reuters.com/
Breaking News -Newspaper http://livenews.thestar.com

Audience Engagement:
Live Blog Glee -Global TV: http://liveblogs.globaltv.com/
The Bachelor- CityTV: http://liveblog.citytv.com/bachelor/AllEvents.aspx
Sports Coverage:
USA-Major League Soccer: http://live.soundersfc.com/
Sports Television – The Score http://liveblogs.thescore.com/

Iar aici este platforma în lucru. Cum ți se pare ideea din spatele Scribble Live?

7 răspunsuri la “Scribble Live, viitorul platformelor de blogging?”

Cum ai scris și tu, o combinație interesantă „între tehnologie, social media și blogging”. Mă îndoiesc de faptul că această platformă s-ar substitui clasicelor postări.

[…] Blogging pe Scribble Live – Manuel Cheța; […]

mmm… nu cred totusi ca asta va fi viitorul. Este doar ceva cool, de moment. Insa nu-i dau mari sanse. Si de ce-ar fi mai bun asta decat diverse widget-uri javascript care fac lucruri asemanatoarea?

Viitorul publicatiilor online nu va fi cu siguranta, insa pe un site/blog oarecum nisat ar fi destul de interesant undeva in sidebar sau ca post principal ( stii tu, d-ala de il tii permanent pe prima pagina 😀 ).

@All ce misto estesa vin aici si sa vad ca Scrible Live este in acitune cu cele mai noi tweeturi in domeniu. S-ar putea chiar sa ma obisnuiesc cu asta 😛

doar pt asta te impresioneaza? ca iti afiseaza tweet-urile dintr-un anumit domeniu? pfff.. pai sunt o gramada de widget-uri care fac acelasi lucru

Nu e numai aia. Vezi ca am scris ceva mai mult de atat. E mult mai mutl decat ca strange niste stuatutri. Poti ineractiona in timp real, comenta si asa ami departe.