Categorii
Arhiva Optimism

Casio G-Shock GW-3000 sau ceasurile între necesitate și accesoriu [P]

reclama ceas Casio G-Shock GW-3000O perioadă bună am avut un ceas rusesc simpluț, dar de care eram foarte mândru: Raketa. Vechi și cu cel mai simplu design posibil tot uitam să îi întorc arcul. La un moment dat am reușit performanța să îl stric și de atunci nu m-am mai lipit de nici un ceas. Telefonul a devenit calendar și timer.

Când am fost contactat să scriu despre ceasuri bărbătești mi-am zis că nu are cum să fie suficient de interesant domeniul acesta. M-am înselat chiar mult de tot. Crezi că avem degeaba zicala „precis ca un ceas elvețian”? E curios să vezi cum forumurile îți prezintă pasiunea ce o au unii oameni pentru ceasuri.

Dincolo de utilitate pentru destui oameni ceasul este un accesoriu de care s-au atașat. Unii oameni și-au luat câteva ceasuri la peste 1000 de lei fiecare tocmai pentru că doreau să aibă colecția acasă. Preț cam mare? Dacă vrei să te lipești de ceasuri Casio, de exemplu, ai să îți dai seama că calitatea se plătește în orice domeniu ai fi. Un ceas de calitate sare liniștit de 200 de lei și te ajunge la peste 1000.

Eram în dubii în perioada asta dacă să îmi iau ceas sau nu și am avut ocazia să mă informez cam pe unde stau treburile. Am să-mi iau unul cât de curând. Casio G-Shock GW-3000, cel din titlu, este cam piperat pentru mine, dar nu aș fi ezitat să dau banii aceștia dacă eram pasionat. Dau fără să mă gândesc 800-900 de lei pentru o placă video așa că nu m-ar fi împiedicat să fac la fel și în cazul acesta.

Dacă dai clic pe imaginea de mai jos afli că ceasurile au ajuns de-a dreptul complexe: receptor semnal radio pentru corecție de oră, afișare oră pentru 29 de fuse orare, rezistență la apă (până la 200m), baterie care ține 5 luni, rezistență la șocuri și geam din cristal mineral.
GW-3000B-1AER

Casio este o firmă japoneză, înființată prin 1957, care oferă printre altele și ceasuri de mână. Modelul prezentat în imaginea de mai sus are și un review video din care poți înțelege mai multe legat de ceas.

Ceasurile pe care le vei găsi la linkurile de mai sus sunt ceasuri cu cuarț, fie că au display analog sau digital, iar unele dintre ele au sincronizare radio cu șase stații din lume conectate la ceasuri atomice. Un lucru interesant despre cuarț: la trecerea curentului electric printr-un cristal de cuarț acesta vibrează de 32 000 de ori pe secundă. Acum știi de ce sunt atât de des folosite.

Este ceasul o necesitate? Eu zic că da. Pentru cei care sunt gata să dea sume mari de bani este deja artă. Pornesc la salariu în căutare de ceasuri așa că până atunci aș vrea să știu: folosești ceas? Ți se pare o necesitate sau telefonul este de ajuns?

[P] – acesta este un articol publicitar.
Disclaimer: promovez numai evenimentele/produsele care mă interesează indiferent de beneficiile primite!

8 răspunsuri la “Casio G-Shock GW-3000 sau ceasurile între necesitate și accesoriu [P]”

Am de cativa (multi) ani un ceas care zace prin sertar. E o imitatie a unui model cunoscut care mi-a placut la nebunie. Nu am gasit nicaieri bratara pentru el, dupa ce mi-am distrus bratara originala, pentru ca are un model de prindere mai ciudat, dar nici nu port alt ceas pana nu il repar pe ala.

You are a believer. Cine stie. Poate iti iei un ceas din alta parte si uiti de vechea iubire 😀

@GCM: nu-l schimbi nici cu originalul? 🙂

p.s. am constatat in ultima perioada ca ceasul de pe telefon nu ma mai multumeste; am in vedere cumpararea unui telefon – gama Casio se afla pe primul loc.

Cu originalul l-as schimba, dar e putin cam piperat pentru buzunarul meu.

Ca purtator de ceas de dinaintea telefonului mobil poti sa ma faci relicva si poate sunt 😀 dar ceasul are cateva avantaje incontestabile:
1) usor de vazut, la volan, in sedinta sau cu un client, in loc sa te scormonesti dupa mobil si sa verifici tacticos arunci o privire pe ceas
2) pe tel ori il faci „screensaver” ori trebuie sa apesi pe ceva butoane ca sa fie vizibil, smartphoneurile si asa manaca bateria pe paine (poate unii s-au invatat cu incarcatul zilnic, eu tot duc dorul nokia-urilor care tineau o saptamana bateria)

Ceasul e si bijuterie la o adica, aste peste utilitatea practica, poate atrage macar la fel de multe priviri ca si un telefon smecher, depinde de preferinte 🙂

Iar modelul ceasului vorbeste despre proprietar, tot Casio am dar nu din seria asta G-SHOCK sport extrem ci ceva metalic care arata elegant/clasic.

Un fan infocat al ceasurilor 😀 E util si frumos un ceas la mana. Imi voi lua unul care sa nu fie un model prea pretentios tocmai pentru ca nu sunt cel mai mare fan. In schimb stiu ca cei pasionati se uita la cel mai mic detaliu si il descos pe toate partile.

Sa porti sanatos ceasul Casio 😀

In fond si la urma urmei , ajungi la concluzia ca si acest fenomen este un hobby .De la cumpararea primului ceas fie el quartz , mecanic , automatic , fiind barbat , trebuie odata si odata desfacut si vazut cum merge . De aici incepe intriga si pentru restul ( quartz , etc ) , asa ca si eu am facut la fel . Primul ceas , al 2 lea ceas , pana ajungi sa ai o colectie destul de impresionanta de care nu te poti desparti . Intradevar este un hobby piperat care iti poate taia la un moment dat portia de bere , dar dupa parerea mea merita .

Ceasul este superb , si eu port zilnic un EFX – 500 -SP si nu are sens sa vorbim despre durabilitate sau comfort .

G-shock se distinge prin functionalitate insa haideti sa recunoastem ca este si fashion! chiar arata bine ceasul, tipic barbatesc! Decat un automatic fabricat prin thailanda prefer un quartz japonez stabil!