Categorii
Arhiva Optimism

Camtrac Magic – time lapse-ul de luni

Dan Eckert – Vimeo (site) a făcut un film time lapse de toată frumusețea. Este un fotograf indrăgostit de mica lui jucărie numită Camtrac, o platformă care permite fotografierea time lapse și care poate fi folosită în loc de sașiu rulant.

Ca să obții efectul de mișcare în filmele time lapse ai nevoie de instalații speciale care fac poze la intervale regulate și care deplasează camera pe rute prestabilite. Camtrac costă 1500 de dolari, dar este un echipament flexibil și ușor de folosit. Cu cât scriu mai mult despre filme time lapse cu atât îmi doresc mai mult să fac și eu ceva în genul.

Câteva poze cu Camtrac mai jos:

Via [Slowmotion & Timelapse Theater].

2 răspunsuri la “Camtrac Magic – time lapse-ul de luni”

Manule, nu ești singurul care aspiră la așa ceva 😀

cred că primul lucru pe care trebuie să îl achiziționezi este timer-ul (dacă ai deja camera) fiindcă fără el e foarte, foarte, foarte greu să faci time lapse.
Iar jucăria asta nouă pe care mi-ai arătat-o e o chestie foarte utilă.

De asemenea, lăsând time-lapse deoparte și gândindu-mă la filme, o altă jucărie pe care am descoperit-o de scurt timp e GlideCam … foarte utilă, și cu rezultate minunate.

Cand voi reusi in viitor ma voi lipi de jucariile astea:D Incetul cu incetul. Interesant este ca, daca scrii mult despre un anumit domeniu, parca vrei si tu sa faci acel ceva la un moment dat. 😀