Categorii
Arhiva Blogging

Chris Brogan despre crearea de conținut și succesul peste noapte

Ascult podcasturi de tehnologie și nu numai ca să fiu în ton cu știrile și să îmi aduc aminte mereu de efortul necesar pentru a avea succes. Prin lista de podcasturi s-a strecurat și Internet Marketing for Smart People (iTunes) unde înveți despre crearea de conținut de calitate, internet, blogging, marketing.

Ascultând cel mai nou episod mi-am adus aminte de oamenii care caută succesul peste noapte și speră că cu ceva noroc vor ajunge sus. La un moment dat Chris Brogan glumește și zice că nu i-a luat decât doi ani să ajungă la succesul pe care îl are acum. Doi ani este o perioadă chiar scurtă în care poți avea succes iar Chris Brogan a ajuns să fie foarte cunoscut abia după zece ani de muncă.

Acolo dedicare. Dedicare, consecvență, relevanță, eficiență. Cuvinte grele pentru mulți dintre noi. Cu toate că scriu mai rar aici (3-4 ori pe săptămână), am un blog în engleză, mai scriu pe blogul onlinerilor brașoveni, dau cu sapa pe blogul companiei la care muncesc și scriu dată pe lună la pagina Tehnologie pentru Revista Imagine și Brand. Toate aceste activități le văd ca o pregătire continuă. Nu mai zic că am vreo câteva cărți care așteaptă să fie citite.

Succesul nu se construiește visând la el, ci trebuie să lucrezi în timp ce visezi. Poate în 5 – 10 ani voi ajunge într-un punct în care să fiu foarte mândru de mine, dar mai e mult. Așa cum pomenește Chris Brogan sau Tudor, de exemplu, trebuie să ajuți comunitatea, nu întrebând cum poți ajuta, ci prezentând direct căi de lucru sau chiar soluții pentru problemele oamenilor.

Faptul că este ușor să ai un blog în ziua de azi ar trebui să simplifice mult treburile. Nu este așa. Oamenii intră în panică când văd că nu apar rezultatele, nu planifică, „pișcotează„, scriu aiurea și despre orice. Țin să cred că în aproape doi ani am rămas pe aceeși linie de tehnologie și cultură generală plus ocazionalele articole off-topic (puține de altfel).

Un alt sfat de la Chris Brogan: dacă scrii despre un subiect, atacă și punctele adiacente subiectului și vei avea idei cu nemiluita. Merită ascultat tot episodul de 18 minute.

Succesul ți-l definești singur, de acees zic că eu mai am „încă puțin”. Deși este aproape mulțumitor nivelul la care sunt, consider că succesul meu cere mult mai multă muncă decât am depus până acum. Unde poți ajunge? Cam unde vrei tu, dacă depui efortul necesar.

7 răspunsuri la “Chris Brogan despre crearea de conținut și succesul peste noapte”

Da, chiar trebuie depusă multa muncă, răbdare şi perseverenţă. Şi nu mă refer la blog-uri, ci orice activitate în online, pentru că nu contează că este portal, blog, magazin, chiar şi un cont în social media al unei firme sau persoane, trebuie muncit ca să ajungi undeva sus.

Cel mai interesant este ca nu stii sigur cat, dar umbla vorba in sat ca ani grei 😀

Dedicare, consecvență, relevanță, eficiență … nu sunt notiuni specifice doar online-ului. Pentru orice fel de cariera e nevoie de dedicare, de consecventa, de eficienta si de autoperfectionare continua.

In mod interesant pe net le-am vazut ca fiind mai necesare. Nu de alta, dar vizibilitatea e mai mare in online. Si da, peste tot este nevoie de calitatile astea.

Am dat share, cum naiba să ratez ocazia de a îmi susţine crezurile?!
Mult succes, Manuel, că îl meriţi! (Uite-aşa!)

Domnule, nici tu nu crezi in succes peste noapte?! Nu se poate!

[…] Băieții din Social Media Brașov mă știu că nu sunt cel mai mare fan al ieșirilor la toate evenimentele și conferințele. Dar din când în când merită să particip la ele. Îmi mai aduc aminte de lucruri gen back to basics și mai dau de oameni interesanți, care amintesc mereu de ce este important să fii relevant și să livrezi. […]