Categorii
Arhiva Infografice

Wikipedia sau redefinirea cercetătilor online [infografic]

A trebuit să caut de curând materiale despre un subiect mai complicat. Nu am folosit Wikipedia deloc deși ar fi fost primul loc unde m-aș fi dus. Ei bine, sunt domenii din care Wikipedia nu îți poate da detalii cum este adresa de mail a cuiva sau unde găsești o anumită instituție.

În majoritatea cazurilor apelez la Wikipedia ca primă sursă de documentare și pornesc apoi prin linkurile de referință. Un mic sfat: dacă faci cercetare și prezinți un document undeva în mod public caută să folosești cât mai puțin referințe către Wikipedia. Având-o ca singură sursă de informare denotă comoditate.

Infograficul de mai jos susține că Wikipedia a obligat Enicyclopedia Britannica să își închidă porțile la partea de print. Afirmație puțin cam curajoasă, având în vedere că varianta print a cărților nu ma muri niciodată. Și da, tind să dau mai multă crezare enciclopediilor pe care le pot ține în mână.

Cărțile clasice nu vor muri, dar cercetarea online s-a schimbat datorită Wikipedia. Cât de des ai folosit Wikipedia pentru informare? Via: Open-Site.org
Wikipedia

6 răspunsuri la “Wikipedia sau redefinirea cercetătilor online [infografic]”

Nu stiu sigur daca doar Wikipedia a fost cauza pentru renuntarea la editia print a Enicyclopediei Britannica.

Ca prima sursa de documentare e ok wiki dar nu tot ce gasesti acolo e si relevant … iti poate da o idee sau poti gasi noi surse de documentare.

Yep, la fel zic si eu: nu cred ca Britannica a picat din cauza Wiki.

Chiar a trebuit sa caut ceva saptamana trecuta si ceea ce am gasit ca si informatie cea mai ok era din wikipedia insa prefer sa caut informatia in mai multe locuri

Mai ales Wiki in engleza are materiale foarte bine documentate. Prefer wiki en decat wiki ro.

Daca nu ar exista, Wikipedia ar trebui inventata. Nici eu nu cred ca Wikipedia este cauza renuntarii la editia print a Enncyclopediei Britannica. Dar intotdeauna trebuie sa ai mai multe surse de informare.

Welcome 😀 Treaba este ca tehnologia evolueaza si noi cu ea. Miscarea Britannica era una logica, pana la urma. Totusi, chiar de ar fi sa facem calatorii la stele, cartile obisnuite nu vor disparea niciodata.