Categorii
Arhiva Infografice

Ghidul complet pentru succes în social media – infografic

Întâmplarea face că sunt membru într-un grup social media local și mă folosesc de rețelele sociale pentru a comunica cu lumea. Dacă ai un blog zilele astea, foarte probabil că vei ajunge să faci parte dintr-un grup. Așa este legea breslelor care este valabilă peste tot. Seth Godin le numește triburi, noi le zicem grupuri. Mai dezorganizate la noi, dar totuși există dorința asta.

Infograficul de mai jos a fost făcut mai mult pentru specialiștii în domeniu, dar nu strică să citim măcar o dată ce are de zis aici. Cei care își câștigă pâinea prin agențiile media cam știu despre ce e vorba în propoziție. Dacă este să mă uit, prea puțini bloggeri de pe la noi au un orar, o strategie sau niște tactici bine puse la punct. Să discuți despre obiective pe termen lung sau scurt? Probabil că e mai simplu să zici: „scriu pentru mine și pentru că așa îmi place”.

Un manager de marketing pentru un lanț de magazine de pe la noi zicea că nu se investesc așa cum s-ar fi dorit bani în blogosferă pentru că nu există unitate sau coerență și e prea mult zgomot. Cam adevărat.

Avem de-a face cu ceva cuvinte care multora dintre noi ne sunt străine: eficiență, relevanță, livrare. Ia să vedem mai jos cum fac cei mari treburile în social media. Clic pe imagine si vei fi dus către infograficul interactiv. Via [SEJ].

Click image to open interactive version (via Simply Business).

4 răspunsuri la “Ghidul complet pentru succes în social media – infografic”

Blogosfera romaneasca a inceput sa se mai maturizeze. Discutam deja despre deontologie, despre renuntarea la publicitatea negativa, despre calitatea limbajului utilizat, despre trafic fictiv, despre furt … despre monetizare cu roi.

Adevaratul succes al mediului online este asteptat in offline – schimbarea unor metalitati invechite.

Se va intampla, dar nu asa de repede. Tine de cativa bloggeri mai rasariti sa traga dupa ei pe altii. Cu timpul va fi mai fain si se vor aseza lucrurile.

sunt curios.. dintre toate site-urile de bookmarking si platformele de social media, care-ti aduce cei mai multi vizitatori? si nu neaparat nr cel mai mare de vizitatori, ci cel mai targetat trafic, adica nu vizite de 5 secunde, cum aduce polimedia.us.. ma refer la vizitatori cu average time on site de macar 3-4 minute. sunt curios pe care retea sociala prinde bine blogul tau. as miza pe twitter

Twitter e chiar slab. Google si Facebook ce aduc. Putini si unii si altii, dar au intre 1-2 minute.