Categorii
Arhiva Infografice

Avalanșa emailurilor – citești tot și trimiți tot?

Imaginea de mai jos nu este numai statistică legată de emailurile ce ne aterizează în inbox, dar este și un mic ghid de acționare în caz că avalanța de scrisori digitale nu le lasă în pace.

In multe cazuri există o scăpare: ștergerea lor. În fiecare zi șterg aproape 100 de emailuri care nu mi se par utile sau și-au făcut treaba informându-mă și pot sta liniștite în coșul de gunoi. Totuși activitatea de citire și selectare a emailurilor îmi ia liniștit 1-2 ore în zi.

Am peste 30 de foldere în care trimit diferite mailuri care știu că mă vor ajuta pe mai târziu. Am strâns o avere de peste 14 500 de mailuri, mai ales că sunt înscris la multe bloguri și websituri. Trăim în era emailurilor și tot le zic oamenilor că dacă vor să îmi dea detalii despre ceva să trimită pe email, pentru că este singurul lucru care îl verific des în fiecare zi.

Mai jos afli despre EOM – end of message, NNTR – no need to respond – și „3 sentence email” – asta ca să fii mai eficient când ai de trimis zeci/sute de mailuri zilnic. Happy mailing. Via [Online IT Degree].
Email Overload
Created by: OnlineITDegree.net

10 răspunsuri la “Avalanșa emailurilor – citești tot și trimiți tot?”

Eu am configurate directoare separate pentru email. Fiecare email important se duce automat intr-un anumit director in functie de destinatar. Restul le citesc in limita timpului disponibil.

Toate imi vin inbox. Creeaza un fel de senzatie a urgentei si ma simt mai bine asa.

Eu sunt de acord cu Tudor: organizare pe foldere și filtre…. poate nu am chef să citesc un anume tip de mail la un anume moment.. 😀

Stai puțin, adică doar 3 fraze? Păi eu de multe ori nu mă descurc cu atâtea, dar îmi place ideea cu EOM și NNTR. Trebuie doar să le promovăm cât mai mult posibil, să afle lumea ce e cu ele.

A picat bine articolul ăsta, Manuel. Am în plan să rescriu un mai vechi post pe blog, să îi fac anumite completări și corecturi, iar aceste informații sunt binevenite.

Da. De cele mai mutle ori poti face asa: scrii mailul, apoi tai jumate din el. Apoi mai tai jumatate. Vei fi surprins sa vezi cat de util va fi acel mail.

oricum trimit multe mail-uri scurte. Rectific: oricum multe dintre mail-urile pe care le trimit sunt scurte, dar dacă mă apuc să tai din cele care sunt lungi, așa cum spuneai,,.. mai bine dau sms 😀

ce nu inteleg eu e cum sa primeasca un angajat, in medie, 200 mailuri pe zi…. si mai ciudat, de unde au firmele alea spam adresele de mail de la angajati? eu primesc 5-10-15 pe zi si doar legate de servici. nu-i ca si cum fiecare angajat s-a inscris pe toate site-urile posibile cu adresele lor de servici

Statisticile sunt pentru SUA, asa ca e de asteptat sa fie asa de multe. Nu este foarte greu ca daresa ta sa ajunga in nu stiu ce lista vanduta pe net. De acolo spam destul pentru toti.

lucrurile stau destul de simplu: contactezi pe cineva în interes de servici, acel cineva se înregistrează pe nu știu ce site și invită pe toți din listă, apoi acel site, păstrează adresele și trimite ocazional spam… Sau, tot acel cineva a găsit de cuviință să dea un mass-mail fără a folosi câmpul BCC, adică toate adresele sunt la vedere. Mail-ul va fi dat mai departe de unii din acei mulți și așa adresele circulă nestingherite pe net, pentru oricine să le folosească cum vrea…

and so on…

[…] NNTR & EOM (sursa) […]