Categorii
Arhiva Infografice

De ce 2012 este an bisect [infografic]

La fiecare patru ani cei care s-au născut pe 29 februarie își pot sărbători în mod oficial ziua de naștere. Din peste 7 miliarde de oameni se pare că există numai 4 milioane născuți în ani bisecți.

Infograficul de mai jos, făcut de Cheap Sally, ne povestește puțin despre istoria anilor bisecți și de ce avem nevoie de ei. În mod normal anul are 365 de zile patru ore și oarece minute iar calendarul nostru are numai 365 de zile în cap.

Dacă nu am folosi anii bisecți în 100 de ani am avea o diferență de 24 de zile față de calendarul nostru și anul solar. La mulți ani celor care își vor sărbători ziua pe 29 februarie. Via [Presurfer].

14 răspunsuri la “De ce 2012 este an bisect [infografic]”

Sincer nici nu băgasem de seamă că e an bisect… Nu e un lucru pe care îl contorizez.. Cu siguranță, dacă eram și eu născut pe 29, aș fi fost „la curent” cu tot ce înseamnă asta.

Fain infografic, dar eu speram, când am deschis articolul, să fie tot jQuery ca anteriorul 😀

Ei, nu tot mereu avem animatii 😀 Mi-a placut istoria din spatele anilor bisecti si, vorba aia, e primul an bisect care ma prinde cu blog.

O, atunci e chiar important 🙂 Aniversare ceva? Ce ar fi să nu mai contorizăm toți anii la aniversări ci doar anii bisecți… Oare ce vârstă aș avea în ani bisecți?

Si totusi se pare ca undeva tot pierdem sincronizarea fata de „calendarul solar”.

Suntem asincron de cand lumea si pamantul :))

Manule, stiu ca suntem asincron(i) da’ intrebarea-i alta: Monofazati sau Trifazati?

fericire sau nefericire (depinde cum privim) pe cei nascuti pe 29 – fericire ca nu cheltuiesc banii pentru petrecere, dar nefericire pentru ca nu primesc cadouri. am avut si eu un coleg de liceu nascut pe 29.

Ei, daca vor ei pot petrece oricand :)) Totusi, se pot considera speciali 😀