Categorii
Arhiva Blogging Optimism

Un lucru și numai unul, dar bine făcut

Întâmplarea face că se cere să știi un lucru, dar să îl știi al naibii de bine. Să fii cu un cap peste toți, să miroși situațiile, să arăți că înțelegi și că nu vorbești din cele citite. Un lucru, dar bine făcut. Cam asta văd că se cere peste tot.

Ciudat cum, pentru titlul de mai sus am două exemple. În ultima perioadă prefer să scriu mai puțin, dar să învăț mai mult. Niciodată nu e suficient. Mereu vei descoperi că ce știai ieri, e azi minciună. Sau că lucrurile au întotdeauna mai multe fețe. Sau că nu e doar alb și negru, ci mai încape și gri acolo. Destul.

În toate lucrurile nesigure și mereu schimbătoare trebuie să existe măcar o singură constantă, un lucru din care nu te poate mișca nimeni, oricât de multe s-ar întâmpla. Dacă ai descoperit acel element constant și îl dezvolți ai șansa să faci lucruri faine. Unul dintre lucrurile mele constante este: „va fi mai bine”! Al tău care este?

Iată un exemplu de om care face un lucru și îl face bine de tot. Filmul de mai jos l-am văzut pe One Cool Thing A day.

Sau, ce zici de omul ăsta? S-a ținut de singurul lucru constant din viața lui și a devenit exemplu. Via [Openculture]

Jeff Harris: 4,748 Self-Portraits and Counting from We Know Music on Vimeo.

4 răspunsuri la “Un lucru și numai unul, dar bine făcut”

Stimabile, romanul e multitasking. Asa e invatat inca din anii copilariei si apoi in scoala unde i se baga pe gat tone de informatii complet inutile.

Si la cat de multe site sa faca nu face nimic bun, zi de nu. De aia tre sa ne punem sa invatam singuri cand am iesit din scoala ca altfel suntem pluta.

„Azi sunt mai prost decati ieri” chiar daca am mai invatat ceva mereu aflu ca sunt lucruri si mai multe despre care nu stiu mai nimic. Poate in epoca de piatra era cult cel care stia sa aprinda focul, apoi cel care stia sa vorbeasca si apoi cel care stie sa scrie, acum nu stiu cine este destept si cine prost, eu singur nu sunt destept

Fiecare in dreptul lui. Destept e ala care vrea sa faca ceva cu ce a invatat 😀