Categorii
Arhiva Infografice

Călătorie în lumea condimentelor – de unde vin și ce importanță au [infografic]

Condimentele au un loc important în viața noastră. Ne-au pătruns atât de bine cultura încât zicem că vrem să ne „condimentăm” viața cu aventură sau relațiile cu ceva… spicy.

Încă din anul 3000 î.e.n. egiptenii foloseau condimentele pe post de parfumuri, la mâncare, la îmbălsămare sau pentru medicamente. De fapt, Cristofor Columb a căutat o cale mai scurtă către Țara Mirodeniilor, India, când a plecat înspre Vest în 1492. Și încă ce mirodenii a găsit.

Interesant este că vânzarea de condimente ajunge până la 1,5 miliarde de dolari, cu o cantitate de 400 000 de tone. Pe locul 1 este India, apoi China și apoi Indonezia. Un lucru iar interesant de știut este că pe locul 1 este piperul, locul 2 ardeiul gras și apoi vin semințele de condimente.

Știai că există o scară a iuțimii a unui ardei iute numită Scoville? SHU (Scoville Heat Unit) este unitatea de măsură care arată câtă capsaicină este prezentă în ardeiul iute. Cel mai iute ardei iute este: Trinidad Scorpion Butch T Pepper – 1 463 700 de SHU.

Uimitor,nu? Infograficul a fost realizat de Recipe Finder și are mult mai multe detalii. Te las să savurezi infograficul și atac niște ardei iuți cu ceva mâncare bună pe aici 😀 Via [CoolInfographics].
HIstory-of-Spice-Infographic-istoria-geografia-condimentelor

Un răspuns la “Călătorie în lumea condimentelor – de unde vin și ce importanță au [infografic]”

Nu stiu ce folosesc chinezii dar ma apuca nostalgia cand ma gandesc la mancarea chinezeasca:d