Categorii
Arhiva Optimism

Dăm ceasul cu o oră înapoi, înainte și înapoi [video]

cgp-grey-youtube-daylight-saving-time-explainedȘtiai că este puțin cam multă agitație pentru mutarea ceasului cu o oră înainte pentru ora de vară? Mai mult, știai că sunt țări care au zone în cadrul lor ce nu folosesc sistemul acesta, dar altele da?

Ei bine, cum îmi plac animațiile și să învăț câte ceva nou m-am uitat cu interes la noul film de la C. G. P. Grey care explică fenomenul. Ce este interesant este faptul că deși se trece la ora de vară în 27 martie și se revine la normal în 30 octombrie, sunt multe țări care aleg alte dăți pentru aceasta.

Vei ajunge la un moment dat să călătorești pentru o întâlnire de afaceri și să încurci cu totul orele. Cât de serios mai ești văzut dacă întărzii la o sedință pentru că ai plecat dintr-o țară care este cu șapte ore înainte și, în timp ce zburai, s-a schimbat ora de vară în țara de destinație? Eu zic să scăpăm cu totul de ora de vară. Mi se pare că e multă agitație degeaba.

După ce vezi filmul ai să te lămurești. 😀 Via [C.G.P. Grey]

9 răspunsuri la “Dăm ceasul cu o oră înapoi, înainte și înapoi [video]”

moama cat de tare e explicat.
Imi place si probabil sa il preiau si eu in weekend, asta daca nu uit evident.
NICE VID Manuel!

Sa ii multumim lui CGP Grey. Stai ca a mai facut un film. Omul asta e tare de tot!

păi oricât de enervant ni s-ar părea, nu putem, ca indivizi, să decidem că nu mai schimbăm ora, ci trebuie să fie ceva la nivelul țării, cel puțin.

Și cu GMT cum rămâne? și el trece la ora de vară? Pentru că am văzut în diferite locuri diferite clasificări. Unele spun că noi suntem GMT +2h, alții că ar fi GMT +3h…. E o nebunie totală.

Da, ar fi frumos să se uniformizeze timpul, să nu mai fie schimbări de anotimp ci să rămână doar fusul orar de luat în calcul când vine vorba de relaționare internațională.

Fain clip!

Cred ca ala ramane la fel, numai ca daca noi schimbar la ora de vara avem GMT+3 si apoi inapoi la +2. Hmm, asta ar insemna ca ei nu respecta ora de vara? Ma doare capul :)_))

Si asa-i rau, si asa nu-i bine. Oricum, timpul isi vede de treaba, oricat am incerca noi sa ne amagim. Parerea mea ca ca schimbarea orei e inutila.

Curentul tot se consuma, taxele tot le platim 😀

Asta e stire buna 😀 sa nu ne mai ameteasca atata.

Trecem la ora de iarna // dam ceasul inapoi! ~editia 2011 | Mortu`s Blogspune:

[…] ba inapoi. Ei bine, mai jos veti avea un VIDEO extrem de interesant care l-am vazut pe blog la Manuel Cheta, unde va este explicat se vrea prin aceasta schimbare de fapt, cine o face si de […]