Categorii
Arhiva Infografice

Facebook are totuși ceva util [infografic]

Sunt puțin ironic cu titlul acesta. Facebook are foarte multe lucruri utile de oferit, dacă știi pe ce anume să te concentrezi și cum să îți alegi activitățile. Infograficul de mai jos ne povestește puțin despre importanța Facebook în domeniul școlar, că doar dintr-o universitate a pornit, nu?

Cel mai mult îmi place că pot avea grupuri pe Faceook, listele ajută la o organizare diferită a activității iar crearea și editarea de documente în grupuri este un lucru pe care noi l-am folosit des în grupul Social Media Brașov.

Dincolo de statisticile de mai jos m-am uitat mai interesat la aplicațiile care sunt cu adevărat utile. By default, am închis orice legătură cu jocurile de pe Facebook. Să fim înțeleși.

Aplicațiile de mai jos aș vrea să le văd și pentru România:

  • Admission Splash – îți prezintă probabilitatea de a fi acceptat la o școală;
  • Connect Fund – informează în legătură cu fonduri pe care le poate accesa pentru școlarizare;
  • Schools App – rețea socială în rețea socială, numai pentru studenți;
  • Hoot.me – poți fi în grupuri de studiu, fără a fi prieten cu cineva pe Facebook (grup de studiu special, nu grup obișnuit).

În ce mod util folosești Facebook (în afară de sharuit și discutat cu prieteni)? Via [OnlinePH].
Facebook University
Created by: Online PhD

14 răspunsuri la “Facebook are totuși ceva util [infografic]”

Ca si-n offline, decisiv este interesul elevilor. Frunza de taiat la caini avem din abundenta. Cine vrea sa invete, acum dispune de mijloace de informare alternative mult mai eficiente decat cele de pe vremea parintilor nostri.

Si daca s-ar aplica oarece metode faine si internetul in orele de clasa ar fi mai fain. Plus un proiector conetat la internet si exemplificarea prin aplicatii web care sunt pe net la liber 😀 Acolo ar fi o chestie faina.

E nevoie de mult mai multa organizare in sistemul universitar de la noi ca sa fie „cerute” asemenea aplicatii.

Ar fi fain sa le faca si pe la noi in genul asta. Mai avem de asteptat.

Se exagereaza putin – Google si Yahoo au schimbat inaintea Facebook modul de a interactiona studentii; nu cred ca exista facultate care sa nu aiba un grup special pe Google, de exemplu. Deci cu poza nu prea sunt de acord, dar cu ce a zis Manuel sunt 😀

Important este sa stim sa folosim platformele gratuite si sa scoatem si untul din ele. Cei mai multi, insa, o folosesc ca pe simplu mod de comunicare. Si asta e doar o mica parte din tot.

in 2011 800 de milioane de studenti stau in medie 100 de minute pe facebook… vai de capu` meu.. sunt convins ca un sfert din timpul asta il petrec la facultate, probabil in timpul laboratoarelor :))

Pai, 800 de milioane sunt de toti :)) Dar, sigur stau oamenii si la munca si la scoala pe Facebook. Avem deja un nou stat : Facebookland.

Ca si idee, cu cati dintre prietenii de FB comunici? Am 150, dar e mult daca discut regulat cu 10-15.

E bine ca iti poti promova evenimentele, actele de vitejie si pozele cele mai de vaza :)) Acum lasand gluma la o parte, are si Facebook-ul aportul lui la ceea ce numim noi internet astazi.

Dap, Facebook a prostit multa lume. Cei mai multi folosesc doar o mica parte din platforma (care la inceput era doar un produs, dar asta e alta poveste).