Categorii
Arhiva Optimism

#PrinBrașovulMeu aduce în atenția online-ului Brașovul

Prin Brașovul Meu are loc mâine, 08 octombrie 2011, între orele 09:30 – 18:00, și este un eveniment prin care dorim să promovăm Brașovul și să învățăm lucruri noi și interesante de la ghidul nostru Eftimie, care cunoaște foarte bine istoria locurilor.

Asemenea evenimente au mai avut loc în țară , când s-a realizat Prin Sibiul Meu și Prin Bucureștiul Meu. Bloggerii care ne vor vizita și pe care dorim să îi știm și noi sunt: Elena Ciric, Toma Nicolau, Sergiu V Vasile, Julius Constantinescu, Claudia Tocila, Roxana Farca și Dragos Asaftei. Va veni și Bogdan să ne viziteze tocmai din București.

Evenimentul este sponsorizat de : Bere Ciucaş, Aro Palace, Pensiunea Ambient, Pensiunea Noemi, Sergiana, Hotel Kolping și German Bakery Come Back Brasov. Partener : Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov.

Cei care vin au asigurate: biletul pentru urcarea pe Tâmpa, biletul pentru autocarul care ne duce la Prejmer și un sandviș și cafea de la German Bakery „Come Back”.

Eu zic că e ok să ne vedem mai mulți și chiar să povestim câte în lună și în stele. Cu ocazia asta mai ies și eu din casă. Tot vroiam să mai urc pe Tâmpa anul acesta.

În caz că te hotărăști să vii mai jos este programul.

Program Prin Brașovul Meu: sâmbătă, de la 09:30 la 18:00.

Ne intalnim la 9.30 in parcarea de la Aro Pallace.

Plecam la 10 la plimbare din faţa Aro Pallace, mergem pe aleea de După Ziduri, Bastionul Graft, urcăm scări până la Turnul Alb, coborâm pe o alee până la Turnul Negru, coborâm apoi lângă Arhivele Nationale. De-acolo, prin parc, spre Prima Scoala Rom&ânească, poate îl prindem pe dl. profesor Olteanu să ne arate cum s-a tipărit prima carte românească făcută de Diaconu Coresi. Tiparnita âinca functionează.

Apoi revenim spre centrul istoric, urcăm pe Aleea de sub Tâmpa, sus cu telecabina pe Tâmpa, coborâm apoi pe drumul numit 22 serpentine, (care face parte din cele cinci trasee de haiducie prin munţii noştri propuse de Ciucaş) inapoi în oraş. Mergem pe la Strada Sforii, cea mai îngustă din România, apoi prin Piaţa Sfatului și Biserica Neagră.

Sanvisuri bune si o cafea pe măsură vor fi oferite de German Bakery Come Back.

Ne suim în autocarul decapotabil al Consiliului Judeţean si tragem o tură până la cetatea Prejmer, singurul element din Braşov care are trei stele în catalogul Michelin. Pe la 15.00 vom fi acolo. Facem poze, ne jucam un pic apoi ne întoarcem in Braşov, daca mai aveţi energie vedem si Biserica din Bartolomeu, una din cele mai vechi din ţară.

Așadar, dacă ești blogger și te hotărăști să vii, lasă un comentariu aici. Te așteptăm.

18 răspunsuri la “#PrinBrașovulMeu aduce în atenția online-ului Brașovul”

Sa stii ca. Ideea este sa ne si strangem multi la un loc sa aratam ca putem face lucruri impreuna 😀

Perfect. Unde esti tu ies filme faine. Te contactez pe mail cu o chestie.

Tanti aia blonda de la turism a ales traseul?
Glumesc.

Ce conteaza traseul cand am ocazia sa ies din casa ? :)) Oricum stiu ca e un traseu numai ok.

Foarte faina initiativa 😀 si bag seama ca organizatorul(ii) au facut treaba buna 😀

Da, era de asteptat sa faca si in Brasov, nu?

[…] Radu Bălan, Alex Pîrcălăboiu, Marius Bălăban, Bogdan Ciungara, Cristi Mosora, Dani Urda, Manu Cheţa şi mai nou adoptatul braşovean Vali […]

[…] Au fost prezenti dar nu numai ei: Elena Ciric, Toma Nicolau, Sergiu V Vasile, Julius Constantinescu, Claudia Tocila, Roxana Farca, Dragos Asaftei şi co-realizatorul Bogdan Dascalescu, Social Media Braşov prin Alex Trofim, Radu Bălan, Alex Pîrcălăboiu, Marius Balaban, Bogdan Ciungara, Cristi Mosora, Dani Urda, Manu Cheţa. […]

Buna Manuel ce mai e nou prin BV. Eu acolo m-am născut da dacă ma întorc acasă nu ma mai recunosc multe din locurile unde am copilărit:)

Da, mersi de vizita 😀 Ma gasesti pe Facebook mai tot timpul 😀 Sanatate!

Campaniile saptamanii 3-9 octombrie din blogosfera romaneasca | refresh.rospune:

[…] la Vali Petcu, Claudia Tocila, Radu Balan, Dragos Asaftei, Ovidiu Eftimie, Bogdan Dascalescu si Manuel Cheta.  Trimite prin email. […]

Manu, intrebare de baraj: care sunt obiectivele turistice in Brasov (nu neaparat din oras, ci din tot judetul Brasov) care merita promovate? Vreau sa promovez niste obiective din Brasov si vreau sa stiu ce altceva ar merge promovat, in afara de Biserica Neagra si Castelul Bran.

Hmm, la intrebarea asta iti trebuie un pasionat de istorie: Ovidiu Eftimie [ http://eftimie.net ]. Tot ce e de Brasov, el iti poate povesti 😀

[…] Evenimentul a fost inițiat și organizat de Eftimie în edițiile precedente. Ediția 1 a fost în 2011 iar ediția 2 în 2012 când am mers la vânătoare de trufe și să tragem cu […]