Categorii
Arhiva Infografice

MIT Media Labs sau despre magia inventiilor [infografic]

MIT Media Labs este locul unde, după părerea mea, se petrece magia în tehnologie. Și nici măcar invențiile gen e-ink nu sunt pe atât de interesante pe cum sunt mințile din spatele lor. Dacă este vreo materie care să îmi fi oferit ceva apropiat mediului de la MIT a fost sigur materia Invenții și Inovații în Inginerie, făcută în primul an de master.

Da, avem și noi așa ceva la Universitatea Transilvania și apuci să vezi puțin altfel lucrurile. Creativitatea este văzută ca un punct mult mai important decât abilitățile tehnice. Legătura dintre artă, magie și tehnologie se face tocmai în mintea inventatorului care trebuie să găsească o soluție neconvențională la probleme convenționale.

În destule cazuri inventatorii nici măcar nu inventau obiecte legate de munca ce o profesau. La MIT se întâlnesc minți din mai multe domenii și creează proiecte total noi.

Așa cum vei vedea în infograficul creat de Online PhD la MIT s-au dezvoltat idei ca: printerele 3D, CityCar, recunoașterea facială sau rezolvarea problemelor autiștilor. Din păcate, când vine vorba de cercetare noi ne mulțumim să facem cercetări teoretice, pentru că bugetul alocat este mult prea mic.

Cu toate astea există oameni ca Justin Capră care se încăpățânează să ne arate că se poate. Chiar și aici. Ce zici, suntem noi comozi de nu facem mai multe în genul inventatorului Justin Capră?

Created by: Online PhD