Categorii
Arhiva Infografice

Imensitatea internetului așa cum nu ai mai văzut-o [infografice]

cablurile-submarine-internet-legatura-intre-tariCât este de mare internetul? Scurt, ca la box: există peste 188 de cabluri submarine (aproape 1 milion de km în total) care fac legătura de internet între țări și există mai mult de 6 miliarde de dispozitive conectate la internet.

Atât este de mare internetul, această rețea globală care îmi aduce mie, sub nas, toate informațiile care mă interesează.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum de poți comunica cu cineva de pe partea cealaltă a lumii, acum știi că celebrele cabluri submarine, care sunt făcute din fibră optică ce pot transporta până la 5Gbps, sunt vinovatele. Prea puține comunicații de internet au loc prin satelit.

Dacă dai clic pe imaginea de mai jos vei fi dus la o hartă interactivă care îți prezintă aceste cabluri subterane. Prin unul dintre aceste cabluri am putut azi comunica cu clienții de mi-am putut face treaba. 😀 Cu un clic pe fiecare dintre aceste cabluri vei vedea în dreapta informații legate de numele cablului, lungimea, cine îl deține și link către site-ul deținătorului.

Cei de la TeleGeography au fost drăguți și au oferit la liber această hartă. Le mulțumesc pe această cale. Via [Gizmodo].
submarinecablemap-harta-interactiva-cabluri-submarine-internet

Nu fugi, pentru că nu am terminat cu subiectul internet pe azi. Da, îmi place internetul pentru că mi-a dat ocazia să văd lumea altfel, pentru că e locul meu de distracție și pentru că pâinea mea vine din munca pe internet. Nu fac lucruri mari, dar fac ce îmi place 😀

Mai jos vei vedea un infografic cu o mică istorie a dispozitivelor conectate la internet. Știai că primul microcip a fost făcut de Intel în 1970? Sau că prin 2020 vor fi peste 31 de miliarde de dispozitive conectate la internet?

Dacă nu știai astea le vei afla din imaginea de mai jos. Un lucru interesant de observat: pe măsură ce tehnologia evoluează (vezi că în 2001 abia a existat primul automobil conectat la internet) tot mai multe aparate din jurul nostru se conectează la internet pentru treburile de zi cu zi. Nu va dura mult și vom avea frigiderul, aragazul și centrala din casă conectate la smartphone. Ba, mai bine, frigiderul va comanda lapte când va vedea că nu mai ai.

Fabulații? Ia vezi ultimele inveții și uită-te mai atent la tot felul de concepte despre care am vorbit pe blog.

Infograficul de mai jos a fost făcut de Intel și a fost denumit The Internet of Things pe bună dreptate.

Așadar, te invit să fii din nou uimit de minunea tehnologocă numită internet. Via [CoolInfographics].
Newsroom_UK_InternetOfThings_1024x1448

4 răspunsuri la “Imensitatea internetului așa cum nu ai mai văzut-o [infografice]”

Iti imaginezi ce eforturi sau facut pentru instalarea miilor de KM de cabluri submarine, la adancimi uriase, cred ca in caz de se rupe dein varii motie un astfel de cablu nu prea ai cum sa il mai repari fiind luata in calcul adancimea

Cred ca e vremea sa devenim credinciosi, ca nu cumva sa se strice ceva :))

E o nebunie iar noi nu stim totul :))