Categorii
Arhiva Locuri pe net

Drapelele tuturor țărilor din lume [site interactiv]

drapelele-tuturor-tarilor-din-lumeÎmi place internetul. De aceea nu îmi pică deloc bine când RDS are probleme în zona mea și mă ține pe uscat un timp nedeterminat. Da, nu am internet de două zile și scriu câte un articol în zi fie de la muncă, fie de la un prieten. Totuși, bine că am și atât internet.

Azi ne putem bucura din nou de o descoperire foarte frumoasă a lui Presurfer: un site interactiv unde poți vedea drapelele țărilor din lume. De ce te-ar interesa asta? Ei bine, în primul rând mă interesează pe mine să am acces la informațiile de acest gen și în al doilea rând cultura generală nu a ucis pe nimeni.

De exemplu, știai că Ciad are steagul exact ca al nostru? Mă refer la culorile folosite și aranjarea lor. Ciad e o țară din centrul Africii. Colorate și interesante mi se par steagurile Turkmenistanului și Uzbekistanului. Sau al Bhutanului (cu un dragon).

Primești și descrieri detaliate legate de semnificația culorilor folosite în drapele și afli chiar și ce țări au folosit combinații asemănătoare. Harta interactivă face parte din portofoliul ChartBin, un site un găsești o multudine de asemenea hărți, fiecare cu specificul ei.

Așadar, te invit să faci o călătorie prin lume văzând doar steagurile. Via [Presurfer].
steagurile-in-lume

8 răspunsuri la “Drapelele tuturor țărilor din lume [site interactiv]”

Ciadul are steagul la fel ca și al nostru pentru ca fost creat de un român.

offtopic: eu am de la RDS si stick pentru situatii deosebite in acelasi pret.

Stickul este la proprietarul apartamentului unde stau, asa ca eu va trebui sa imi iau din alta parte 😀

Si dupa testul de geografie. sa vezi ce iese :))

Steagul Romaniei seamana cu steagul Chad, doar ca aia au banda albastra mai inchisa? pf.. pai hai sa-l schimbam

Orice, numai roz sau mov sa nu punem :)))