Categorii
Arhiva Locuri pe net

Friday night fun – construiește-ți sistemul solar

solar-system-builder-national-geographic-friday-fun-gameDupă ce că cei de la National Geographic Channel au emisiuni interesante ei au creat și un joc online prin care să ne educe cât de cât în legătură cu fizica din spatele unui sistem solar. Ei au creat Solar System Builder prin care tu construiești un sistem solar pornind de la câteva tipuri de sori, fiecare putând avea câte planete vrei tu.

Un lucru interesant de știut este că soarele nostru, numit Soarele, face parte din clasa G, medie. După ce că am aflat că nu suntem în centrul Universului (unii încă se cred așa ) mai aflăm și că steaua noastră este vai de mama ei. Aproape.

Jocul ne învață că, pentru a avea o traiectorie stabilă, o planetă rebuie să aibă direcția de mișcare perpendiculară pe segmentul ce unește planeta și steaua centrală. Plus că trebuie să ai grijă ce viteză îi dai. După 21 000 de ani mai avem o planetă din patru. Și aceea o Gigantă Gazoasă. 😀 Simularea este cât se poate de realistă. Azi o asemeea simulare se face simplu, al câteva clicuri, dar pe vreme lui Kepler trebuia să facă destule calcule pe hârtie.

Distrează-te și tu creându-ți propriul sistem solar. De fapt, pune multe planete acolo și vezi cum explodează 😀 Via [Geeksaresexy].
sistemul-meu-solar-joc-online