Categorii
Arhiva Infografice

Din ce sunt construite website-urile [infografic]

Six revisions a prezentat un infografic interesant, făcut de către băieții de la Broadband Choices, legat de tehnologia din spatele website-urilor. Nu sunt date detalii prea amănunțite, dar este suficient pentru o cultură generală. După ce citești infograficul de mai jos nu ai voie să zici că site-urile sunt un lucru de neînțeles.

De fapt, prin intermediul lor aflăm azi tot felul de știri, învățăm lucruri noi sau luăm legătura cu prietenii. Cele mai des folosite programe pentru development web sunt PHP și ASP.net iar site-urile sunt în egală măsură scrise în HTML și XHTML. În caz că nu știai, există 327 de milioane de domenii (fiecare domeniu poate avea mai multe site-uri puse în subdomenii) și în 2010 au fost trimise 107 trilioane de mailuri.

Foarte interesant că din totalul de site-uri mai mult de 167 de milioane sunt bloguri. În mod sigur doar o parte mică sunt cu adevărat active iar restul sunt un fel de zombie-bloguri. Din calculele de la Six Revisions se pare că un articolde blog ocupă peste 700KB din care peste 70% sunt imaignile și scripturile. Textul propriu-zis ocupă puțin.

Sunt mult mai multe detalii pe care le poți înțelege mai bine din imaginea de mai jos decât să le enumăr eu aici. Platformele de blogging devin din ce în ce mai complexe iar accesul la ele este tot mai ușor. Cu toate că multe site-uri sunt degeaba putem accepta că, datorită accesului sporit, găsim din când în când și site-uri care te uimesc. Unele dintre ele le-am prezentat aici la categoria Site-uri.

See & learn. Via [Geeksaresexy].
infografic-din-ce-sunt-construite-site-urile

7 răspunsuri la “Din ce sunt construite website-urile [infografic]”

Ma asteptam ca cresterea nr de emailuri sa fie mult mai mare de la 2009 la 2010.

Asa cum am mai zis, nu trebuie sa luam totul de bun. Multe dintre aceste statistici sunt camandate de firme. E important sa vedem trendul general. 😀

OM#G
Foarte mare cantitatea de informatii, dar in linii mari e uimitoare rata de crestere.
In schimb sunt curios (pt ca am vazut ceva date despre asta) care sunt emisiile de carbon aferente serverelor pe care sunt stocate toate datele.

S-au facut ceva studii, dar inca nu am dat de vreun infografic in genul 🙁

Inca sunt multi care il folosesc. din comoditate. Jos IE.