Categorii
Arhiva Optimism

The PEN Story – film stop-motion incredibil

pen-story-film-stop-motion-vimeoCu toate că cele două filme de mai jos au fost făcute în urma cu doi ani, primul, și cu un an, al doilea, PEN story rămâne o senzație de film stop-motion.

Cu mirare am văzut că cele două filme mi-au scăpat. De neiertat 😀 Totuși, nu e niciodată prea târziu să te invit la un film foarte frumos care are șansa de a fi artă în toată regula.

Primul film a avut nevoie de 60 000 de poze făcute în format digital, apoi au fost scoase 9600 de poze, s-au făcut apoi iar 1800 de poze digitale care au ajutat la formarea filmului stop-motion despre viață și trecerea timpului. Cu o tentă oearecum tristă, dar plină de speranță, PEN story este un film foarte bine realizat. Și au fost aici deja oarece filme stop-motion lăudate pe bună dreptate.

Urmărește-l și tu. Via [Science is beautiful]

The PEN Story from PENStory on Vimeo.

La un an distanță autorii (sorry, no info here) au reeditat PEN story în fimul PEN Giant. Și Giant a fost, în sensul că s-au folosit imagini uriașe printate și plimbate prin oraș Aici s-au folosit numai 355 de poze. Motivul este evident 😀 Mai trebuie să zic că aceste filme sunt, de fapt, reclama la Olympus PEN?

PEN Giant from PENStory on Vimeo.