Categorii
Arhiva Optimism

Wingsuit rodeo – călărim… zburători în costume aripă [video]

wingsuit-skydive-rodeo-zbor-planat-costum aripaTeam Oxygen, din Belgia, se pare că are parte numai de distracții mai ales dacă își permit să facă rodeo în timpul zborului. De fapt, fericita care a stat pe spatele unuia dintre zburători a avut ocazia de a vedea puțin altfel lucrurile. Este la modă să facă asemenea acrobații mai ales că salturile cu costume aripă (wingsuit) sunt noul trend.

Ca să știi, în timp de planezi spre sol ai o viteză de numai 170 de km/h. Aceste costume au mereu o parașută atașată. Nu există să poți ateriza numai cu costumul aripă. În filmul de mai jos vei vedea cum este o mică aventură cu rodeo în aer. De obicei nu pun filme cu wingsuit skydive (salt din avion) pentru că nu toate filmele au dinamica din acesta.

Prefer mai mult cele cu basejump (salt de pe marginea stâncilor) pentru că ei zboară aproape de copaci și stânci. Sentimentul este de sport extrem în toată regula chiar și pentru cei care văd la TV așa ceva.

Când vom avea și pe la noi așa ceva? Băieții din Panama deja au un singur zburător de genul și sunt foarte fericiți. Reportajul îl poți vedea aici (limba spaniolă sau portugheză – tot ai să înțelegi ce zice). Așadar așteptăm primii români cu wingsuit să se arunce de vârful Bisericii Negre din Brașov. Poate iese ceva :D. Enjoy the movie!

Magy’s first wingsuit rodeo’s from Team Oxygen on Vimeo.

4 răspunsuri la “Wingsuit rodeo – călărim… zburători în costume aripă [video]”

Nu tine, Geo 😀 Se arunca de prea sus :))