Categorii
Arhiva Locuri pe net

Flightradar 24 – hartă interactivă cu avioane și rutele lor

flightradar24-harta-interactiva-avioane-trasee-zbor-romaniaCât de greu este să afli niște informații legate de avioanele comerciale și rutele lor de zbor? De fapt, este chiar foarte simplu. Cu FlightRadar24.com poți afla ce avioane zboară în acest moment, ce rută au și încă o serie de detalii foarte interesante.

M-am jucat puțin cu harta interactivă și mi se pare foarte interesantă pentru că nu mulți știu cât de ușor este să afli asemenea detalii. Harta interactivă a fost creată încă din 2007, în Suedia, și funcționeză preluând semnalele publice de la tranmițătoarele ADS-B și actualizând foarte des pozițiile avioanelor. Se pare că doar 60% dintre avioane au asemenea transmițătoare așa că celelalte avioane nu sunt trecute în acest site.

Un lucru bine de știut este că poți găsi avioane după numărul lor și poți accesa chiar și istoria zborurilor. Se pare că, din ce zic ei pe site, urmărirea continuă a acestor avioane este legală. La momentul în care scriu acest articol sunt 30 de avioane deasupra României. Unele se vor opri/au decolat de la noi iar altele sunt doar în trecere.

Clic pe imaginea de mai jos să vezi ce avioane trec deasupra orașului tău. Și nu, teroriștii sunt prea proști să citească acestă hartă, așa că fii pe pace 😀 Via [Presurfer].
flightradar24-harta-interactiva-date-avioane-trasee-zbor

8 răspunsuri la “Flightradar 24 – hartă interactivă cu avioane și rutele lor”

Eu ma ocup cu plane spotting,adica filmez avioanele in timp ce zboara iar acest site ma ajuta cel mai mult,pot sa vad viteza cu care circula avioanele,la ce altitudine sunt si multe altele..

Vezi ca datele de pe site se actualizeaza, dar cu itarziere. Ce gasesti acolo e mai degraba un guideline, nu situatia exacta din teren 😀 Sunt curios: de ce ai pus gflightradar la site, cand ai lasat comentariul?

Deci,siteul imi e folositor pt ca pot sa vad ce companie si ce tip de avion este cel pe care il filmez ,de viteza si inaltime nu prea am nevoie..doar ca daca circula la 11000 de metrii,circula constant la acea inaltime si totusi e bn de stiut..si la site am pus flightradar pt ca am crezut ca trebuie neaparat sa pui site si n-am stiut ce sa pun 😀

A, nu e obligatoriu sa pui site-ul 😀 Ma bucur ca te ajuta site-ul trecut aici!

salut.
am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati.
in momentul in care dau clic pe un avion nu mai apare acea linie in urma lui(de unde vine)
plus ca nu mai apare nici imaginea cu avionul si toate detaliile in partea stanga a desktop-ului.
v-as ramane profund indatorat daca m-ati ajuta .
respect.

Salut.

Mie imi apare: http://screencast.com/t/gmTwy4QrCg7X

Cum site-ul face uz de javascript la greu presupun ca browserul are javascript dezactivat ori niste add-onuri sau extensii incurca pe acolo. Vezi daca asta e cazul (sa fie javascript activat si eventual extensiile sa fie eliminate).