Categorii
Arhiva Infografice

Unde stocăm enorma cantitate de informație digitală [infografic]

Din infograficul făcut de Mozy am putut să îmi dau seama că lumea digitală este aproape ca un organism viu. La fiecare trei ani se dublează cantitatea de informație digitală existentă în lume.

Cam 50% din informații se află de harduri (HDD-uri) iar 28% sunt pe CD/DVD (poate ceva pe BluRay). Aproape toate informațiile pe care le deținem (94%) sunt în format digital. Dacă stau și mă uit la câte cărți digitale și enciclopedii, referate și alte lucrări am în calculator și le compar cu ce am în varianta hard-copy (hârtie) pot zice că sunt dependent de obiectele digitale. Foarte!

Din ce au calculat unii oameni care au prea mult timp există 600 de exabyte de informație digitală în 2011. Adică, undeva pe la 600 de miliarde de gigabaiți de filme, muzică, documente, programe și poze. Mult. Dar mai e loc.

Statisticile de mai jos te vor lămuri. Cel mai mare centru de stocare a datelor este în Chicago, IL (SUA) și ocupă 83 612 metri pătrați (900 000 square feet – tool de conversie aici). Adică, acest datacenter ocupă suprafața unui pătrat cu latura de 290 de metri. Asta da treabă. Admiră și tu lumea digitală în cifre. Via [HowToGeek].
unde-stocam-informatia-digitala-statistici-2011

5 răspunsuri la “Unde stocăm enorma cantitate de informație digitală [infografic]”

interesant infograficul… acum intrebarea e de ce sa mai pastram informatii pe hartie cand le putem stoca electronic, iar volumul ocupat e de cateva mii de ori mai mic:D gata cu cartile de-acu, le-a trecut vremea :))

chiar daca volumul ar fi mult mai mic cartile nu vor disparea niciodata. Vor lua poate forma hartiei electronice, dar nu vor disparea. Va exista mereu envoia de a ave ainformatie intr-o forma care sa nu ceara consumde energie electrica. Este ca si cazul bancnotelor. Cand au aprut cardurile s-a crezut ca s-a dus vremea bancnotelor. Realitatea a fost la polul opus. Avem azi mai mult monetar decat oricand 😀

da… dar uite si cate carduri sunt acu, comparativ cu ce era la inceput?:D hai sa fim seriosi, foarte multe tranzactii se fac online acu, internet banking, vrajeli… deja este demodat sa umbli cu bani cash la tine :)) na, e si normal, aproape toate magazinele accepta plata cu cardul, ai comisioane mici, e mai putin riscant decat sa umbli cu bani la tine… sunt curios de-o statistica a cum au evoluat cardurile sau ma rog.. tranzactiile cu bani cash/card/internet banking.. poate gasesti vreun infografic:D

:)) da iulian, foarte logic. Probabil si la asta se gandesc ei care ne conduc.
De cate ori nu ai luat de buna o informatie de pe wikipedia care s-a dovedit sa fie gresita?

Ideea e ca, continutul cartilor onlinepoate fi modificat, astfel incat sa folosesca in anumite scopuri nu tocmai bune. Nu pare o problema in cazul cartilor obisnuite, dar gandestete cum ar fi ca toti sa citim biblia online.

crede-ma, si actele fizice, ca sa zic asa, se pot falsifica…

legat de biblie si alte carti, este vb de modul in care am fost obisnuiti. daca tu de mic ai citi numai chestii online, ti-ar da parintii ipad, kindle, notebook, iphone etc si te-ar invata sa citesti toate chestiile pe chestii dintr-astea, asa ai fi obisnuit. ei, asa-i acu cu tehnologia… cam in directia asta se indreapta. nu vezi ca apar tot felul de jocuri si programe pentru educat copiii, etc… nu zic ca or sa dispara complet cartile… Nici nu se compara senzatia sa citesti o carte adevarata cu cititul unui pdf, dar e vb de procent mai mult, care scade incet incet in defavoarea cartilor online.. ziarele se muta si ele tot in online…. ce vrei, asta-i cursul natural al vietii (pardon, al tehnologiei, care ne altereaza viata:D)