Categorii
Arhiva Optimism

O sculptură și o clădire uimitoare

e-type-jaguar-gerry-judah-sculpture-image-1Era vremea să mai postez câte ceva din lumea artei și arhitecturii. Sunt lucruri pe care eu nu le înțeleg, dar pe care le apreciez pentru faptul că uimesc. Când vezi lucruri ca cele de mai jos senzația este de WOW. Și pe bună dreptate.

Dudecraft, ca de fiecare dată, nu dezamăgește și oferă un articol interesant legat de o sculptură a modelului E, de la Jaguar. Sculptura a fost realizată de Gerry Judah cu ocazia împlinii a 50 de ani de când a fost creat acest model.

Gerry Judah (imaginea de mai jos), născut în 1951 în Calcutta, India, provine din părinți iraqieni (Baghdad) care s-au stabilit în Londra pe când el avea 10 ani. Cum a locuit în India și în Burma până la acea vârstă arhitectura locurilor i-au marcat arta. În noiembrie 2010 a avut o nouă lucrare de făcut pentru Muzeul Imperial de Război, din Londra. Mai multe detalii aici.
gerry-judah

Și acum trebuie să vezi și tu imaginile care mi-au plăcut legat de sculptura unui Jaguar de epocă. Via [Dudecraft].
e-type-jaguar-gerry-judah-sculpture-image-1e-type-jaguar-gerry-judah-sculpture-image-2e-type-jaguar-gerry-judah-sculpture-image-3e-type-jaguar-gerry-judah-sculpture-image-4

Mai jos poți vedea imgini cu unul dintre cei mai noi zgârie-nori din lume, blocul rezidențial al lui Frank Gehry. Dezeen este locul unde poți găsi idei de design și arhitectură cât cuprinde. Nu de puține ori rămân gură-cască la ceea ce văd pe acest blog.

La peste 270 m înălțime New York by Gehry este cel mai înalt turn rezidențial din Emisfera Vestică. Frank Gehry a reinventat designul clasic prezent în zona Manhattan, New York, creând supafețe ondulate construite din oțel inoxidabil (reflectă lumina) care creează iluzia transformării clădirii de-a lungul zilei.

Mai multe detalii găsești pe New York by Gehry. Și acum imaginile:
dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-1dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-2dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-3dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-4dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-5dezeen-new york by frank gehry arhitectura moderna-6

Oare cât costă un apartament în clădirea asta?

6 răspunsuri la “O sculptură și o clădire uimitoare”

Ce zici de un apartament acolo? Dau la pret promotional :))

foarte tare… intrebarea mea e: jaguarul ala e sculptura, sau pur si simplu o macheta facuta din nush ce material sudat, modelat, etc? pt ca totusi pare cam imposibil sa fie sculptura efectiv…

Sculptura e termen generic. Sunt sigur ca este sudata 😀

Da, și eu vroiam să întreb …din ce e făcută ”sculptura”, adică din ce material ? Oricum, e ingenios realizat. 🙂
Cât despre zgârie-nori .. nu mă impresionează, din păcate.

Sculptura cred ca e facuta din metal 😀