Categorii
Arhiva Infografice

Wikileaks – infografic video

wikileaks infografic video despre dezvaluirea unor secrete militareUnul dintre avantajele majore ale internetului este acela că ai acces aproape nelimitat la o mulţime de informaţii. Important este să ştii unde să cauţi şi cui să dai crezare.

Wikileaks este unul dintre cele mai interesante exemple din care ne dăm seama de importanţa libertăţii informaţiei pe internet. Internetul este, ca să zic aşa, un mecanism de reglare a informaţiilor care circulă în lume. Dacă televiziunile nu ne-au spus nimic despre revoluţia de anul acesta din Islanda, uite că internetul a făcut-o. Şi sper că internetul va continua să existe în forma în care să putem afla ştirile adevărate chiar dacă media clasică manipulează informaţiile în cel mai nesimţit hal.

Nu am încredere totală în Wikileaks, dar sper că existenţa sa va fi mereu ca un duş rece asupra acelora care cred că pot folosi internetul şi media după bunul lor plac.

În filmul de mai jos, creat de către Patrick Clair, poţi vedea câteva lucruri interesante legate de de acest site. Informaţiile dezvăluite ţin de domeniul militar, guvernamental şi corporativ. Cu numai cinci membri care se ocupă de site şi peste 600 de colaboratori, Wikileaks a pus la îndemâna publicului o groază de documente. M-am uitat şi eu pe site, dar nu prea am înţeles ce şi cum vine, atunci când am citit oarece rapoarte militare. Totuşi, bine că există această iniţiativă.

Află şi tu mai multe din filmul de mai jos şi bucură-te că (încă) avem internet nerestricţionat.

Infographic – Wikileaks Profile from Patrick Clair on Vimeo.

4 răspunsuri la “Wikileaks – infografic video”

Educativ.
Nu stiam ca deja au dat atat de multe publicitatii si ca s-a oprit de mai multe ori din lipsa de fonduri.
Oricum sper sa mearga mult si bine si sa ne arate adevarata fata a „declaratiilor” din presa.

Eu sunt putin mai conspirationist de fel si red ca wikileaks e controlat de forte oculte :))

Subscriu la ideea ta Manuel. Nu cred ca exista in ziua de astazi „leaks” , doar „scurgeri de informatii bine controlate”. Intotdeauna vor fi grupuri interesate de un conflict care va genera venituri sau control pentru ei, atata timp cat acest conflict este controlat si nu ii afecteaza in mod direct.
Imi vine greu sa cred ca atatea documente pur si simplu „s-au evaporat” si au ajuns in mainile unor persoane care vor sa le faca publice. Deocamdata doar testeaza terenul sa vada reactiile partilor.

E interesant totusi cum isi pun in pericol proprii oamenisa testeze niste teorii. Adica, dau in vielag faza cu atacul aerian pentru a ascunde altele, nu? E o metoda buna de a manipula opinia publica. Ma gandesc ca au totusi o buna aprte din documente reale. De aceea nu este bine sa ai doar o sursa de informatii!