Categorii
Arhiva Infografice

Cât de mari sunt rețelele sociale?

Băieții de la TechCrunch au prezentat pe blogul lor un infografic interesant legat de dimensiunea rețelelor sociale în 2011. Dă-mi voie să zic că numerele de acolo, deși reale, sunt cu adevărat năucitoare.

Top 10 rețele sociale pot fi numite ele însele adevărate tări. Prin comparație, România are 20 de milioane de locuitori (aproximez de dragul argumentației) iar Facebook are 630 de milioane. 30 de Românii dragi de ale noastre pot fi încorporate în această rețea gigant.

La asemenea nivel impactul asupra vieții noastre este foarte mare. Cu 98% dintre amicii de pa Facebook nu interacționăm decât doar o dată: în etapa de Accept friend :D.

Ca și idee, rețelele sociale au următorul număr de utilizatori: Facebook – 630 de milioane, Skype – 680 de milioane, Twitter – 200 de milioane, Qzone (clonă Facebook) – 400 de milioane. Apariția Google+ a făcut ceva vâlvă. Va ajunge să își facă rostul printre aceste rețele sau va dispărea ca și Buzz sau Wave?

Nici nu este de mirare că, în jurul Facebook mai ales, s-au construit adevărate tehnici de promovare și conferințe. Motivul? O sursă foarte mare de venit, dacă știi cum să o folosești. Un asemenea eveniment este Social Networks Conference, din 7 iulie.

După cele spune aici pot doar să mai adaug: friend, like, share, write, publish post, upload photo, poke, poke, share, like, unlike, poke, block și, într-un final, unfriend. Interesante relațiile astea :).

universul geosocial statistici 2011

5 răspunsuri la “Cât de mari sunt rețelele sociale?”

MONSTRU !
si ca tot vorbim de retele de socializare, ce zici Google + o sa treaca de Facebook in ceea ce priveste numarul de utilizatori ?

Eu zic ca daq. Cu putin marketing agresiv va reusi. Nus tiu dcaa iti dai seama, dar are si caracteristici de Twitter incluse. Adica oamenii iti pot da follow, te trec in anumite cercuri si tu tii contact direct doar cu cei care te intereseaza. Plus ca are o serie de lucruri din Facebook. Google+ le reuneste pe cele doua la un loc. Sunt sanse sa aiba succes solutia asta! Go Google , go!

Sa inteleg faptul ca „minunatul” Hi5 a cam disparut de pe piata?
Pe portalele de wap se tine tare airG.

Hi5 inca ami este, dar e pentru adolescenti. Nu stiam de airG. 😀

Lasa ca nici cu facebook nu mi-e rusine, usor, usor se muta toata fauna de pe Hi5 si aici…
AirG a plecat ca platforma de chat dar se dezvolta si pe wap e cam pe primele locuri.