Categorii
Arhiva Infografice

Telefoanele nu mai sunt sigure – infografic

Este vorba aici de faptul că NOILE telefoane nu mai sunt sigure, în special smartphone-urile pentru că ele au mai multe aplicații ce îți permit accesul la mail, Facebook, Twitter și la tot internetul. Cum internetul mobil este în continuă creștere hoții de date s-au mutat și în zona aceasta.

Infograficul de mai jos a fost realizat de către Lookout, companie ce oferă soluții de securizare a navigării pe internet cu smartphone-uri. Modul în care ajung să îți fie furate datele este exact același ca în cazul computerelor (phishing) : ți se trimite un email în care ți se cere să îți actualizezi datele contului (userul și parola sau pinul) și, când dai clic pe linkul din mail, ești dus la un site care imită la perfecție designul site-ului original.

Dacă nu te uiți atent la adresa URL a site-ului ajungi să fii păcălit. Unii folosesc adrese gen PAYPAI, care seamănă oarecum cu PAYPAL. Dacă te grăbești, nu observi diferența. Nu uita ca tranzacțiile bănești se fac numai pe pagini securizate (care au HTTPS în fața adresei paginii și un lacăt ca și imagine).

Statisticile de mai jos sunt pentru SUA. Ca de obicei zic să le privim din perpectiva tendințelor. Adică, peste 70% dintre deținătorii de smartphone-uri le folosesc pentru accesarea email-ului și a rețelelor sociale. Există șansa ca utilizatorii de internet mobil să fie de trei ori mai ușor de păcălit pentru că nu își dau seama cât este de ușor să cadă victime.

Tot felul de date și detalii le găsești în infograficul de mai jos. Internetul nu este joacă de copii, chiar dacă telefoane au și cei de clasa I. Via [Mashable].
mobile-phishing

4 răspunsuri la “Telefoanele nu mai sunt sigure – infografic”

Tindem sa credem ca inca telefoanele sunt mais igure, dar se pare ca nu e asa. Orice facem hotii sunt cu un pas inaintea noastra!

Au inceput deja de ceva vreme sa faca asta si au succes. Telefoanele sunt tot calculatoare asa ca era normals a se intample asta mai devreme sau mai tarziu.