Categorii
Arhiva Optimism

Cum învățăm să învățăm

film motivational cum sa invatamProbabil că sună a paradox, dar un lucru pe care nu îl face învățământul clasic este acela că nu te învață să înveți. Îți pune pe tavă niște informații pe care trebuie să le înveți (pe de rost sau nu), dar nu îți prezință o metodă clară care să îți arate cum să înveți.

Eu nu sunt în măsură să îți zic cum trebuie să înveți, dar filmul motivațional de mai jos îți prezintă o idee. Este vorba de atitudinea pe care trebuie să o avem legat de procesul învățării. Un lucru este clar: atunci când dai de ceva care îți palce foarte mult îți vine foarte ușor să înveți și cele mai dificile lucruri!

Filmul de mai jos a fost creat de către Paul Postma. El este o animație a ilustrațiilor făcute de Christian Borstlap și cuprinde câteva citate motivaționale. Rolul lor? Să îți schimbe puțin perpectiva. Să vezi lucrurile din alt unghi și poate dai de o rezolvare! Animația mi se pare genială în simplitatea ei, mai ales că are o melodie foarte frumoasă.

În ceea ce privește învățatul, dacă este ceva care îmi e drag, nici nu simt efortul, altfel, merg pe principiul că trebuie să învăț. Tu, cum faci? Vizionare plăcută! Via [Garlick Design].

things to learn from Matt Edgar on Vimeo.

4 răspunsuri la “Cum învățăm să învățăm”

heh, zici ca is jeleuri sau cremvusti :)) // daca ar fi sa fim perversi „funny looking little dildo !” 🙂
clipul este foarte educativ, mi-a placut.
si da, „Beautiful things often happen when you don`t know anymore”

Sau, lucrurile se vad altfel cand te uiti la ele cu capul in jos :))