Categorii
Arhiva Infografice

50 de tipuri de cafele italiene

Toți prietenii știu că eu sunt mare amator de cafea. Nu am zi fără cafea așa că era de așteptat să mai pun pe blog un infografic despre cafea. Nu este propriu-zis un infografic, pe cât este o listă de cafele pe care le beau italienii.

Ce îmi pare rău este că infograficul acesta nu rpezintă componentele diferitelor sortimente. Totuși pot spune că, din cele prezentate mai jos, am băut: Expresso, Irish Coffee și cam atât.

Sunt de părere, la fel ca și italienii, că băutura asta se savurează, nu se bea. Ce-i drept, am zilnic la activ câteva cafele și nu este tocmai sănătos, dar mi-s dragi de la primul până la ultimul strop 😀 .

Infograficul de mai jos a fost făcut de Charming Italy și l-am văzut pentru prima oară pe CoolInfographics. La Cool Infographics găsești tot felul de infografice interesante. Vezi și tu sortimentele de cafea cu care se mândresc italienii.

 50 types of Italian coffee: espresso, cappuccino and many more
50 types of Italian coffee: espresso, cappuccino and many more by Charming Italy

Dat fiind că știu că nu este bine să consumăm cafea în neștire, trebuie să fac referite și la Ghidul cafengiului către lumea ceaiului. E mult mai sănătos. Ghidul acesta este un articol scris pe Lifehacker, un site care are informații și ghiduri relevante din tot felul de domenii. Este vorba de… hack-uirea vieții noastre pentru a obține maximul de beneficiu. Merită vizitat site-ul.

Ce preferi: cafea sau ceai?

8 răspunsuri la “50 de tipuri de cafele italiene”

Eu beau ceai. Bine, de cand cu caldurile nu mai beau. Nu sunt amator de cafea. Imi place doar mirosul. Nu cred ca e de rau ca nu beau cafea :)))..adica sper. Am citit ca un mar iti da mai multa energie decat o cafea

M-am invatat cu cafeaua inca din liceu si de atunci nu am mai scapat 😀 La Ceat et Caetera sunt tot felul de ceaiuri care merita probate.

E mia sanatos sa faci ca tine, dar e mai savuros sa fac ca mine 😛

Eu ador cafeaua la cel mai profund nivel. Desi consum foarte putina in ultimul timp din cauza unor probleme de sanatate, nu ma pot lasa de savoarea dansei. Pot spune ca o idolatrizez prea mult si imi place sa fac infinite experimente cu ea. Cred ca cel mai mult mi-as dori in viata sa devin un pro barista 😀
Acel infografic e foarte interesant. Recunosc doar cateva si mi-ar fi placut si sa descopar cum as putea prepara toate tipuri.

Am numai vreo doua tipuri de cafele care sunt preferatele mel, dar un test al cafelelor trebuie facut acasa, la mama lor, nu de acasa de la tine. Asa poti zice ca savurezi cafeaua pe mai multe nivele 😛

Rețete cu paste italiene [infografic interactiv] | Manuel Chețaspune:

[…] italiene și cu rețetele aferente. Cititorii mai vechi știu că am mai avut un infografic cu 50 de tipuri de cafele italiene făcut de același blog italian de […]