Categorii
Arhiva Infografice

Valoarea unui Share sau Like de pe Facebook

De la o vreme încoace se știe faptul că un Share sau un Like pe Facebook are valoare palpabilă pentru cei ce știu să obțină bani pe calea asta!

Una dintre teorii zice că și priteneii tăi au valoare. Cum așa? Dacă ai 100 de prieteni pe Facebook și vinzi către zece dintre ei produse în valoare de 1000 de lei vei ajunge să vezi că fiecare prieten valoarează 1000/100 = 10 lei. Este un caz pur teoretic ceea ce am prezentat!

Infograficul de mai jos îți arată cum a ajutat Social Media, și în special Facebook, la mărirea volumului de vânzări. Mai ales că există în zilele noastre și f-commerce, adică avem și comerț direct din Facebook. Florența are un tutorial fain pe tema f-commerce.

Compania Spinback a avut o creștere a venitului cu 2,10 dolari pentru fiecare status afișat pe Facebook, Pampers a vândut 1000 de produse într-o oră prin Facebook iar Ticketfly se laudă că a avut 3,25 comenzi pentru fiecare share dat. E interesant de văzut că peste 1 milion de site-uri au butoane Facebook implementate iar 150 de milioane de oameni interacționează cu facebook pe paginile externe.

De ce fac referire la Facebook și bani? Pentru că banii sunt motorul care ne oferă gratuitatea folosirii Facebook. Adică, dacă nu s-ar scoate bani prin Facebook, atunci noi ar trebui să plătim pentru accesul la conturi. Cel mai interesant este că Facebook și Twitter sunt instrumente foarte bune de data mining și de manipulare. Chiar sunt curios să văd cum decurg evenimentele la bătaia cu apă ce va avea loc în curând în urma unui eveniment organizat pe facebook.

Între timp vezi cum se petrece istoria sub ochii tăi. Via [Mashable].
spinback-inforgraphic-facebook-valoare-social-media

9 răspunsuri la “Valoarea unui Share sau Like de pe Facebook”

Manipularea este pe primul loc…si cel mai important e, dupa cum am zis si prin alte parti, facebook are cele mai multe informatii despre datele personale ale fiecaruia dintre noi la un click distanta.. 🙂

Stii ca unii isi trec si numarul de telefon si il pot vedea cei ce vin depe Google? Asta da chestie :))

Mă mir de ce ar face asta, sincer. Adică cine vrea să-i fie știut numărul de telefon de către TOATĂ lumea ? …

Nu vor, nu sunt atenti la datele lor.

Aia cu prietenii pe FB sunt de 4 ori mai valorosi decat folowerii pe TW e relativa… depinde de ce urmaresti. pt B2B, twitterul e mai bun, pt B2C, facebook e mai bun… dar nu le poti compara

Au facut un calcul statistic. Undeva tot tre sa fie o legatura, nu?

in afara se poate
noi suntem inca la stadiu de embrioni daca intelegi ce vreau sa spun

Asa e, dar se vor schimba cat de curand treburile 😀

[…] Am ajuns la concluzia că prostia apare la interval regulat, altfel nu-mi explic cum lumea pune din nou botul la vrăjelile cu iPhone 4S gratuit. Cei care dau like și share la prostia asta vor ajunge să protesteze că primăria nu le face curat în parcare, în timp ce vor fi ocupați să fie concursomani. În cazul în care sunteți pregătiți să spuneți că fiecare like și share aduce un plus de imagine organizatorului respectiv (apropo, m-am uitat pe câteva dintre ele și nu există niciun regulament oficial, deci sunt ilegale, plus că Facebook interzice asemenea desfășurări) nu aveți idee care este valoarea reală a unui like. Pentru asta vă invit să citiți aici. […]