Categorii
Arhiva Optimism

O sâmbătă… geeky

best-404-page-ever-pagina-404-creativaCultura geek este chiar destul de bine împâmântenită în SUA. Încetul cu încetul își face apariția și pe meleagurile noastre. Deocamdată doar sub forma unor Geekmeet-uri sau a unor site-uri interesante create de tineri entuziaști ai tehnologiei.

Cultura geek cuprinde pasionații de tehnologie și calculatoare, oameni care sunt orientați către științe exacte și, în destule cazuri, jocuri de calculatoare. (L.E. Iată și o diagramă a culturii geek.) De obicei fără a fi extraordinar de sociabili, asemenea oameni sunt foarte pricepuți în alte programării și folosesc termenul de hacker în sensul bun.

Asemenea oameni au ajutat la ridicarea la rangul de cultură a unor jocuri ca Mario sau Star Wars și au creat din informatică și matematică obiecte de apreciat găsind frumusețea dincolo de formule matematice. De obicei, când se face un cadou cu referire la știință, informatică sau matematică se spune că acel cadou e geeky. Un exemplu este reprezentarea grafică a formulei matematice a iubirii care poate fi văzută aici.

Așa am și eu un cadou geeky pentru tine. Cu un clic pe imaginea de mai jos vei da de una dintre cele mai extraordinare pagini 404 care au fost create vreodată. Pot spune că și pagina creată de mine este foarte reușită. Via [Presufer].
best-404-page-ever-pagina-tare

Oare ce cântă ei acolo? Sigur îți dai seama. Nu cred că am văzut lucrul acesta în nuanțe așa de frumoase până acum!

Mai am un cadou geeky. El răspunde la întrebarea: câți oameni sunt în spațiu? Ca să afli dă clic aici. Vei afla câți oameni sunt acum în spațiu și unde sunt ei. Ce-i drept, nici nu e greu să ne dăm seama unde sunt. Peste 50 de ani ne vom uita cu nostalgie la vremea când era ISS pe cer. La vremea aia sper să îmi beau cafea pe Lună. No kidding!

Unde crezi că vom fi peste 50 de ani?

4 răspunsuri la “O sâmbătă… geeky”

In 50 de ani eu zic ca o sa atingem Marte! Acum daca putem perfectiona sistemul de sera + contrui o nava spatiala „ferma”(produs mancare) unde am putea trai pt perioade de max 1 an eu zic ca o calatorie Marte-Pamant ar fi posibila. Sa nu mai vorbesc de faptul ca putem trimite roboti care sa amenajeze o baza numai buna de locuit, si astea dotate cu sistem tip ferma.

Acum nu detaliez dar este posibil ca interesele politice sa impiedice asemenea idei.

PS: sper ca n am batut campii :))

Nope, citeste pagina blogul si vezi ce am scris la sectiunea Tehnologie si o sa te lamuresti ca nu bati campii 😛 Interesele politice au fost mereu o frana. Dar, daca le spui ca acolo se gaseste mai mult aur, ce crezi ca se petrece?

Ma refer la tehnologie. Implicit, aurul negru nu va mai fi 🙂