Categorii
Arhiva Infografice

Imensa hartă a achizițiilor făcute de Microsoft – infografic

achizitii-investitii-microsoft-statistici-dateWow. Până să văd acest infografic nu am crezut că Microsoft poate fi așa de mare. Imens este cuvântul de ordine. Dacă nu știai ce înseamnă acest cuvânt te invit să verifici în detaliu infograficul achizițiiilor și investițiilor realizate de Microsoft.

Infograficul a fost realizat de către Robin Richards (angajat al Jess3) și îți prezintă achizițiile sub forma hărții unor trasee de metrou. Băieții de la CoolInfografics sunt foarte de treabă și au pus acest infografic pe Zoom.it ca să îl putem admira în toată splendoarea lui.

Până să citești infograficul acesta incredibil te invit să vezi câteva date interesante ce reies din el (ce academic am scris 😀 ):

  • din 1989 până în 2011 Microsoft a cumpărat nu mai puțin de 190 de companii;
  • companiile cumpărate țin de domeniile: tehnologie, servicii web, e-commerce, software, cautare, reclame, mobile, jocuri, VOIP, telecomunicații și altele;
  • Microsoft a dat cel mai puțin 2,5 milioane de dolari pentru companii ca: OKWave, Zignals, N-Trig, AppNexus și altele;
  • sume uriașe s-au dat pentru : Telewest Communications (2,6 mld), AT&T (5 mld), Comcast (1 mld), Visio Corporation (1,37 mld), Great Plains Software (1,1 mld), Navision (1,45 mld), aQuantive (6,3 mld) și, vedeta anului, Skype (8,5 mld)!

Crezi că au meritat aceste costuri? Ei știu cel mai bine. O asemenea companie nu rămâne pe piață dacă nu are niște ași în mânecă. Și se pare că succesul gigantului tehnologic este tocmai extinderea în tot felul de planuri de unde are niște surse constante de venit. Microsoft nu este numai Windows, Bing și alte alea. Infograficul de mai jos m-a pus puțin de gânduri. Oare de ce ai nevoie să construiești o companie care să fie cumpărată de Microsoft?

Dacă îți vin idei geniale și știi că vei avea succes, atunci stai cu ochii pe Microsoft. Mai bine zis, te va vedea dacă devii suficient de relevant. Drum bun în plimbarea prin acest infografic interesant. Și, te faci acționar la Microsoft?

2 răspunsuri la “Imensa hartă a achizițiilor făcute de Microsoft – infografic”

Trebuie sa gandesti o afacere la nivel global ca sa intri in vizorul marilor corporatii. Aceasta e conditia esentiala, la fel ca prezentatul la examene pentru a avea sansa de a le trece…

Mi-ai citit gandul legat de examene. Sa stii ca aia e conditia principala si pe baza ei am trecut la examene :))