Categorii
Arhiva Optimism

Little Big Brisbane – film tilt shift incredibil

little-big-brisbane-film-time-lapse-tilt-shit-interesantCum nu am tocmai cea mai fericită zi din viața mea am căutat să mă înveselesc cu un film tilt shift de toată frumusețea. Tehnica tilt shift este o varietate a tehnicii time lapse. Îți prezintă trecerea rapidă a evenimentelor, dar, în același timp, îi conferă și un aer aparte.

Dat fiind că doar în partea centrală a cadrelor poți vedea clar imaginea (pe margini este puțin încețoșată) îți este creată senzația că urmărești un joc în miniatură care se desfășoară chiar lângă tine. Să nu te lași păcălit pentru că este doar o iluzie și tot ce este filmat cu această tehnică este cât se poate de real și de mare.

Filmul de mai jos a fost realizat de către Anders Goberg, timp de o săptămână, în Brisbane, Australia. Din cele 50 000 de poze a ieșit filmul de mai jos. Efectul tilt shift a fost adăugat ulterior cu programul Adobe After Effects.

Sunt camere care îți fac automat acest efect, cum este de exemplu Canon 7D & 5DmkII. Un alt film în genul este acesta. Enjoy with me!

Little Big Brisbane from Anders Goberg on Vimeo.